Logo kliknieuws.nl/oss
Bloemen bij het herdenkingsveld.
Bloemen bij het herdenkingsveld.
update

'Bestuurster Stint heeft er alles aan gedaan om de aanrijding te voorkomen'

  •   2788 keer gelezen

OSS | Hoe het Stint-ongeval op 20 september 2018 in Oss kon gebeuren, zal niet duidelijk worden. Het Openbaar Ministerie maakte vrijdagochtend bekend dat na onderzoek niet bekend is geworden wat er precies is misgegaan. Officier van justitie Janine Kramer: “Zeker voor de nabestaanden en de bestuurster is het belangrijk om te weten hoe dit ongeluk is gebeurd. Het is heel teleurstellend dat dit niet mogelijk is gebleken.” De bestuurster en nabestaanden zijn eerder deze week geïnformeerd.

De Stint werd 20 september 's ochtends bij station Oss-West door een trein gegrepen. Vier kinderen (4, 4, 6 en 8 jaar) uit Oss kwamen door het ongeval om het leven. Een vijfde kind (11 jaar) en de bestuurster uit Heesch (32 jaar) -medewerkster van een kinderdagverblijf- raakten zwaargewond.

Onderzoek
Er vond een ruime periode na het ongeval groot technisch onderzoek plaats, zoals een analyse van camerabeelden uit de omgeving en dashcambeelden van de trein. Uit onderzoek bleek dat de Stint nog reed toen deze onder de spoorboom doorging en in botsing kwam met de trein. Er werd gesproken met de bestuurster van de Stint en veel getuigen. De bestuurster gaf aan op allerlei manieren geprobeerd te hebben te stoppen, maar geen handeling had effect. Dit bevestigen getuigen in verhoren. Het Functioneel Parket kan het kinderdagverblijf of de leidinggevende strafrechtelijk geen verwijt maken. "Ze heeft er alles aan gedaan om de aanrijding te voorkomen en moet leven met het feit dat dit niet gelukt is. In het onderzoek heeft ze alle medewerking verleend en dat alles onder zeer emotionele omstandigheden. Wij hebben daar groot respect voor. Er is op basis van het onderzoek geen aanleiding om tot strafrechtelijke vervolging van de bestuurster over te gaan.”
Het voertuig is gecontroleerd door deskundigen van het Nederlands Forensisch Instituut. Ook in Italië is onderzoek gedaan. Er is niets aangetroffen waardoor het ongeval heeft kunnen gebeuren.

Meer berichten