Logo kliknieuws.nl/oss
De Osse kermis 2019.
De Osse kermis 2019.

Alternatieve alcoholvrije kermis op twee plekken in Oss

  •   7982 keer gelezen

OSS | De Osse kermis gaat in aangepaste vorm door. Van 13 tot en met 19 augustus is er een kinderterrein in het Jan Cunenpark en de oudere jeugd kan terecht op het parkeerterrein van De Rusheuvel.

"Kermis vieren zoals we dat gewend zijn, kan dit jaar niet door de coronapandemie", aldus wethouder Thijs van Kessel. "We merkten wel dat er bij de inwoners een enorme behoefte was om erop uit te gaan. Al helemaal in de zomervakantie, waarbij veel mensen in eigen land blijven. We willen als college van B&W graag die behoeften invullen. Maar dan wel heel zorgvuldig op het gebied van veiligheid en gezondheid. We houden ons aan het COVID-19-kermisprotocol van de Kermisbonden en de maatregelen van afstand en hygiëne van het RIVM."

Spreiding
De gemeente Oss blijft vasthouden aan de kermisweek 13-19 augustus. Om niet alle bezoekers op één plek te hebben, is er gekozen voor twee locaties. In het Jan Cunenpark komen kinderattracties te staan, zoals normaal gesproken op de Heuvel. De attracties voor de oudere jeugd en volwassenen gaan naar De Rusheuvel. Er wordt gedacht aan een afgescheiden kermisterrein met 1 in- en uitgang. Voor 24 juli wil de gemeente Oss dat kermisexploitanten zich aanmelden. De daaropvolgende weken wordt alles ingetekend en geregeld. "We hebben nog geen idee hoeveel exploitanten naar Oss willen komen. Het initiatief ligt nu bij de ondernemers."

Andere activiteiten
De kermisterreinen worden alcoholvrij. Van Kessel doet wel een beroep op de centrumhoreca en andere partijen om mee te denken voor activiteiten in de zomervakantie. "Als er leuke ideeën zijn op een veilige manier, dan luisteren we graag. Het is natuurlijk niet alleen leuk voor de bezoekers, maar ook voor ondernemers kan het interessant zijn."

Meer berichten