Esmee (13) doneert 30 centimeter haar aan Stichting Haarwensen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Doneren aan Stichting Haarwensen.
Doneren aan Stichting Haarwensen. (Foto: Hans van der Poel)

Esmee (13) doneert 30 centimeter haar aan Stichting Haarwensen

  •   keer gelezen

OSS | Esmee Princen is een echte kanjer. De 13-jarige Osse liet afgelopen zaterdagochtend haar haren afknippen voor het goede doel: Stichting Haarwensen.

Toen ze zes jaar was, zette ze zich voor het eerst in voor Stichting Haarwensen. Ze liet 30 centimeter haar afknippen en doneerde dat. Stichting Haarwensen schenkt al meer dan 10 jaar haarwerken aan kinderen tot en met 18 jaar die, door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid), hun eigen haar verliezen. "Ik had op televisie iets gezien over de stichting en vond dat ze geweldig werk deden. Daar wilde ik graag een bijdrage aan leveren", aldus Esmee.

Vierde keer
Het bleef niet bij deze donatie, want in de daaropvolgende jaren doneerde ze twee keer 25 centimeter haar. Afgelopen zaterdag dus voor de vierde keer. "Ik heb opnieuw 30 centimeter gedoneerd. Daarvoor heb ik mijn haar twee jaar lang niet afgeknipt. Wel ben ik naar de kapper gegaan om de dode puntjes af te knippen."

Positieve reacties
Na haar knipbeurt bij Yes Haarmode aan de Witte de Withstraat 5 kreeg ze veel reacties. "Mensen vinden het heel goed dat ik me inzet voor de stichting. Of het nu voor mij klaar is? Nee, ik ga in de toekomst vaker doneren. Daarmee kan ik kinderen helpen en dat wil ik graag."

Haarwensen
Stichting Haarwensen heeft al 1678 kinderen blij gemaakt met een mooi haarwerk. Kijk voor meer informatie op www.haarwensen.nl.

Meer berichten