Logo kliknieuws.nl/oss
Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie.

Hulplijn voor jongeren met angst- en depressieve klachten

  •   240 keer gelezen

Sociale isolatie heeft negatieve gevolgen op de mentale gezondheid, vaak door eenzaamheid. Nu Nederland de ‘intelligente lockdown’ terug begint te draaien, is er een nieuwe vraag ontstaan: is van eenzaamheid genezen even makkelijk als naar buiten lopen? Helaas lijkt het antwoord 'nee'. Met de aankomende zomerperiode voor de deur, waarin veel sociale activiteiten niet doorgaan, lopen jongeren mogelijk nog meer risico. 

Volgens een onderzoek van I&O Research in mei van dit jaar voelt ongeveer de helft van jongeren tussen de 18 en 24 jaar zich eenzaam. StayFine is een hulplijn gestart die jongeren, met een verleden van angst- en depressieve-klachten, sterker maakt tegen terugval. "Dit, door een praatje of advies. Al is het maar om even je ei kwijt te kunnen. Want het is cliché maar waar: praten helpt." Voor de StayFine hulplijn kunnen jongeren tussen de 13 en 21 jaar, met een geschiedenis van angst of depressie, de hulplijn bellen via (06) 13 90 23 66, appen of een voicemail inspreken. Ze komen dan in contact met behandelaren/ gedragsonderzoekers voor advies. Meer informatie hierover, en over het StayFine onderzoek, is te vinden op de website www.stayfine.nl.
StayFine is een onderzoeksproject opgezet door GGZ Oost Brabant, Rijksuniversiteit Groningen, Accare en Amsterdam UMC (locatie AMC). Het doel is het terugkeren van angst en depressie bij jongeren te voorkomen en ze sterker te maken voor de toekomst.

Meer berichten