Logo kliknieuws.nl/oss
Beeld van een eerdere editie van de wandelvierdaagse in Berghem.
Beeld van een eerdere editie van de wandelvierdaagse in Berghem.

Avond4daagse Berghem gaat door: coronaproof wandelen

  •   keer gelezen

BERGHEM | Het coronavirus zorgt er dit jaar voor dat menig avondvierdaagse niet door kon of kan gaan. Gelukkig zijn er steeds meer plaatsen die - coronaproof en dus veilig - weer een avondvierdaagse organiseren. Waaronder Berghem!

De organiserende Stichting Jeugd en Jongeren Berghem is dolblij dat het wandelevenement dit jaar door kan gaan. "Het is gelukkig mogelijk om de avond4daagse te organiseren. Natuurlijk houden wij ons aan de regels van het RIVM, zodat het veilig is voor iedereen. Als we samen de 1,5 meter regel in acht houden, gaat het een geslaagde avond4daagse worden."

Startbewijs
De avond4daagse wordt gelopen in de week van dinsdag 18 augustus t/m vrijdag 21 augustus. Er zijn twee routes: 5 of 10 km. Je kunt je startbewijs kopen op dinsdag 18 augustus vanaf 15.00 uur op het Meester Gielenplein.
Elke deelnemer dient een startbewijs te kopen, dus ook ouders, kinderen, begeleiders, etc. De kosten voor deelname zijn € 5,00 p.p. Het wordt niet gewaardeerd als mensen meelopen zonder een startbewijs. Tussen 18.00 en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten en worden ze aangemoedigd door prins Dave en adjudant Geert-Jan.
Je moet je eerst aanmelden voor je gaat starten en dan ontvang je de route. Voor 20.00 uur worden jullie allemaal terug verwacht en het is verplicht om je even af te melden. We hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen, zodat het een mooie, gezellige avond4daagse gaat worden. Meer informatie over dit wandelevenement is te vinden op: www.sjjberghem.nl.

Het is natuurlijk nog niet bekend of het zo warm als nu zal zijn tijdens de vierdaagse, maar als dat zo is, hierbij enkele tips:
- Pas je wandeltempo aan. Hierdoor produceer je minder warmte en hoeft het lichaam dus minder warmte af te voeren. Las ook vaker pauzes in.
- Zorg ervoor dat je niet uitdroogt. Daarvoor moet je voldoende en tijdig drinken en alcohol vermijden.
- Eet niet te veel en zeker geen moeilijk verteerbare kost. Het verteren van voedsel produceert warmte en je hebt het al warm genoeg!

Meer berichten