Logo kliknieuws.nl/oss
André Dierick.
André Dierick.

Ossenaar schrijft boek over het thema verlies

  •   keer gelezen

OSS | André Dierick uit Oss werd in zijn leven meerdere keren geconfronteerd met verlies. Hij verloor zijn vrouw op jonge leeftijd, verloor één van zijn drie dochters en had zelf met ziekte te kampen. Naast het verlies van geliefden kreeg hij uiteindelijk ook te maken met het verlies van muziek als zijn vak. In zijn nieuwe boek 'Over leven na verlies' laat Dierick zien wat hem er steeds doorheen heeft geholpen en hoe hij zijn verdriet heeft verwerkt.

Zijn vrouw overleed op jonge leeftijd. Dierick schreef daar het boek 'In ons vak is nooit iets zeker' over, dat in de lente van 2009 werd uitgebracht. Nu ruim tien jaar later schrijft hij zijn autobiografische boek 'Over leven na verlies'. Volgens Uitgeverij Elikser 'een inspirerend en herkenbaar boek over het thema verlies. Levenskunst was een onmisbaar ingrediënt in het verwerken. "Van alle keren dat ik iets moest loslaten in mijn leven was het loslaten van Margo de moeilijkste keer. Het was ook anders dan toen mijn geliefde Nettie uit mijn leven werd gerukt. Ik was toen veertig en stond midden in de maatschappij, op het hoogtepunt van mijn carrière, wat later bleek. De kinderen en mijn baan eisten alle aandacht op. Ik nam geen ruimte om dat verlies te ervaren, waardoor het jarenlang telkens kon terugkeren."

Therapeutische bezigheid
Dierick (1942) werkte als muziekleraar en was koordirigent. In 1973 werd hij directeur van de rijkserkende muziekschool in Oss. Daarnaast schreef hij over allerlei onderwerpen en enkele romans die in een doos op zolder verdwenen. Door moeilijke jaren heen werd zijn schrijfhobby bijna een therapeutische bezigheid door dingen 'van zich af te schrijven.

Klik hier voor meer informatie.

Meer berichten