Logo kliknieuws.nl/oss
Foto:
Advertorial

Met covid op vakantie naar Frankrijk? Huur een vakantiehuisje!

  •   keer gelezen

In deze tijd met het gevaar van het coronavirus dat overal lonkt, is het lastig om op vakantie te gaan. Je wil zoals vanouds kunnen genieten van alle mooie plekken in Frankrijk, maar bent bang om heen te gaan en besmet te worden of anderen te besmetten. Een manier om toch comfortabel en veilig op vakantie te kunnen gaan is door het huren van een vakantiehuisje. Een vakantiehuis in Frankrijk is groot en je zit niet dicht op andere mensen. De huizen staan ver van elkaar af en zijn van alle faciliteiten voorzien. Zo hoef je ook niet elke dag uit eten en kan je gewoon koken in je eigen huisje. Je kan gaan wandelen of fietsen in de prachtige gebieden en vermijdt zo de drukte. 

Zoek de kust op

Allereerst moet je bedenken waar je naartoe wil op vakantie en dat kan erg lastig zijn door alle mooie plekken die Frankrijk te bieden heeft. Ga tijdens deze coronacrisis naar een gebied met veel natuur, zodat je de echte mensenmassa’s vermijd. Kies daarom niet voor de drukke hoofdstad Parijs, maar ga lekker genieten van zon, zee en strand aan de Côte d’Azur. Je kan overal waar je wilt een plekje zoeken en kan zo dus goed 1,5 meter afstand houden van je buren. Huur een van de vakantiehuisjes aan zee, zodat je niet eens op het strand hoeft te liggen, maar gewoon kan zonnebaden op je veranda. Je bent in een paar stappen bij het water om een frisse duik te nemen en kan vervolgens de drukte achter je laten in de wijde open zee. 

Ga wandelen in de natuur

In Frankrijk heb je ook genoeg natuurgebieden waar je goed kan wandelen en fietsen. Hier is het ook goed afstand houden van medemensen. Boek bijvoorbeeld een vakantiehuis met vrienden en ontdek de natuur en praat bij. Je kan vakantiehuisjes boeken voor maar liefst 30 personen, zodat je ook met grote groepen op vakantie kan. Deze huisjes zijn extra ruim, zodat het ook hier weer geen enkel probleem is om afstand van elkaar te houden. Je zit dichtbij genoeg om gezellig met elkaar vakantie te kunnen vieren, maar ook ver genoeg weg om je aan de richtlijnen te houden. 

Vermijd drukte

Als je met de coronacrisis op vakantie wil en alle drukte wil vermijden dan kan je dus de kust opzoeken of juist richting de natuur. Een andere manier om drukte te voorkomen is door een vakantiehuis te boeken in het laagseizoen. Veel mensen zijn door werk of kinderen gebonden aan een vakantie in het hoogseizoen, waardoor het in het laagseizoen vaak een stuk rustiger is op populaire vakantiebestemmingen zoals Frankrijk. Kijk dus bij het boeken van een vakantiehuis naar de bestemming en het seizoen, maar vergeet ook de faciliteiten niet. Je kan koken in je eigen huis, zodat je ook drukke restaurants kan vermijden. Op die manier kan je door een vakantiehuis te boeken, veilig op vakantie naar Frankrijk tijdens deze crisis. 

Meer berichten