Logo kliknieuws.nl/oss
Guusje Slagter is kunstenares en auteur en geboren in Ravenstein.
Guusje Slagter is kunstenares en auteur en geboren in Ravenstein.

'Het bruisende van Oss in beeld brengen'

  •   keer gelezen

OSS | Stichting Oss Cultureel is op zoek naar drie inwoners uit de gemeente Oss die een prominente rol willen spelen in de zogenoemde documentaire-items van kunstenares Guusje Slager. Zij is één van de cultuurmakers tijdens Cultuurklunen op 9 en 10 oktober in het Osse centrum.

”Oss heeft een kleurrijk palet aan activiteiten, mogelijkheden, creativiteit en mensen. In mijn voorstelling wil ik die diversiteit laten zien, het bruisende van Oss in beeld brengen. Centraal staan de schilderijen die ik maak van drie personen die ieder hun eigen kijk op Oss hebben. Aangevuld met documentaire-items van diezelfde personen, opgenomen door documentairemaakster Sophie van Bree en cameraman Mark Schonagen. Ik wil graag een oproep doen aan alle Ossenaren die hier graag aan mee willen doen en op vrijdag 28 augustus in de gelegenheid zijn", aldus Slager. Stichting Oss Cultureel is specifiek op zoek naar een jongere tussen de 5 en 20 jaar oud, een dertiger of veertiger en een zestigplusser. Stuur voor 17 augustus een e-mail naar ossenaargezocht@gmail.com.

Over Cultuurklunen
Cultuurklunen is een initiatief van Stichting Oss Cultureel dat plaatsvindt op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober. Vijftien professionele cultuurmakers en aanstormende talenten met Osse roots laten hun kunsten zien in horecazaken. Waarbij de gasten van de ene naar de andere horecagelegenheid gaan om te genieten van de verschillende korte voorstellingen. Die variëren van vioolspel van Iris van Nuland en een optreden van flamencogitarist Alessio Rooders tot theater van Trots54, zanger Robin Borneman, kunstenares Guusje Slagter en nog vele anderen die je kunt vinden op www.osscultureel.nl. De kaartverkoop start na de zomer.

Meer berichten