Logo kliknieuws.nl/oss
Foto: Osse kermissen Facebook
Foto: Osse kermissen Facebook

Drukte op Osse kermis wordt aangegeven op druktemeter

  •   keer gelezen

OSS | De kermis zal er dit jaar anders uitzien dan gewend. Met in acht neming van de maatregelen van het RIVM vertelt kermisexploitant en organisator Frank Vale wat je kunt verwachten op 13 tot en met 19 augustus, naast uiteraard de standaard anderhalve meter afstand houden en het desinfecteren van handen. 

Dit jaar zal de kermis Oss op twee locaties plaatsvinden om bezoekers zo zoveel mogelijk te spreiden. In het Jan Cunenpark zal een kinderterrein staan. “Dit is voor de kleinste kinderen. Zij lopen veel minder besmettingsgevaar. Wij richten ons bewust op de jongste jeugd om het zo veiliger te maken voor de ouders en grootouders die de kinderen begeleiden”, aldus Frank. De rest van de kermis staat op het parkeerterrein van De Rusheuvel, maar wel zonder alcohol. “Dit jaar houden we de kermis en de horeca gescheiden. Kermis Oss is daarmee een alcoholvrije kermis. Die keuze is gemaakt, omdat door de alcohol de regeltjes nog wel eens wat meer verbroken kunnen worden, en dat willen we niet. Uiteraard zijn er wel snacks te koop.”

Mensen tellen
De drukte op de kermis zal worden bijgehouden en worden aangegeven op de zogenoemde druktemeter. Frank: “Aan de hand van toegangspoortjes gaan we mensen tellen. Kinderen tot twaalf jaar hoeven niet geteld te worden en kinderen van twaalf tot en met achttien jaar zullen een polsbandje krijgen. Zo is gemakkelijk te zien wie er samen in een attractie mogen, zonder besmettingsgevaar.” De druktemeter, een groot led scherm, zal met kleur aangeven hoe druk het is. “Als het een rood scherm is, heeft het geen nut om te komen vanwege teveel drukte. Bij oranje staat er mogelijk een wachtrij. Dan mogen er bijvoorbeeld tien personen uit en dan weer tien in. Bij een groen scherm kun je uiteraard zo naar binnen.” Deze druktemeter is ook thuis te controleren via www.kermispark-oss.nl.

Kijk woensdag in Weekblad Regio Oss voor de kermiskrant.

Meer berichten