Logo kliknieuws.nl/oss

Jan Cunenpark wordt eenmalig nostalgisch kermispark: 'Een perfecte locatie'

  •   keer gelezen

OSS | Een primeur in het Jan Cunenpark: tijdens de Osse kermis zal het park omgetoverd worden tot een heus kermispark. Een bijzonder park welteverstaan, want de attracties zijn allemaal nostalgisch. 

Tijdens een ‘gewone’ Osse kermis zijn dergelijke attracties te vinden op de Heuvel. Toen de plannen voor de alternatieve kermis 2020 vorm begonnen te krijgen, werd het idee geopperd een nostalgische kermis te organiseren op een bijzondere locatie: het Jan Cunenpark. “Een perfecte locatie voor een degelijke kermis”, zegt Berry Ketelaars, mede-organisator en tevens eigenaar van enkele nostalgische kermisattracties. “Gelukkig stond de gemeente Oss open voor ons plan en zijn we aan de slag gegaan.”Enthousiasme was er volop. Maar liefst zeventien attracties en kramen zijn er straks in het Jan Cunenpark. “Met als doelgroep gezinnen met jonge kinderen en hun oma’s en opa’s. Het is dus echt een aparte kermis, die los staat van het gebeuren op de Rusheuvel. Zo splits je verschillende groepen waardoor het ook veiliger voor iedereen wordt om de kermis te bezoeken”, zegt Berry.

Traditioneel
De zeventien attracties zijn zoals gezegd nostalgische en zullen kinderen verwonderen en hun (groot)ouders wellicht doen terugverlangen naar hun jeugd. De rups, bootjesmolen, Hobbelende geit (kruising tussen een rups en draaimolen) en een van de mooiste draaimolens van Nederland komen naar Oss. Daarnaast is er een kindertreintje, touwtrekken en kan er op eendjes gevist worden. En wat is een ouderwetse kermis zonder traditionele kermislekkernijen zoals snoep, oliebollen en suikerspinnen. Ook is er een foodtruck waar de lekkerste frietjes te krijgen zijn. Uiteraard houdt de organisatie van de nostalgische kermis zich aan de RIVM-richtlijnen. Aanmelden vooraf is niet nodig, maar er mogen niet meer dan 250 volwassenen tegelijk aanwezig zijn op het terrein. Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegerekend. Er is een terras bij Bellevue. Maandag tussen 12.00 en 14.00 is er een prikkelarme kermis waarbij het geluid minimaal zal zijn.

Kijk in Weekblad Regio Oss voor de kermiskrant.

Meer berichten