Logo kliknieuws.nl/oss
Osse kermis.
Osse kermis.

Onduidelijkheid bij kermisbezoekers; reserveren niet nodig

  •   keer gelezen

Er was tijdens de opening van de kermis veel onduidelijkheid bij bezoekers. Moet je vooraf reserveren en is een mondkapje verplicht? Allebei niet. Hieronder de spelregels van de Osse kermis in het Jan Cunenpark en op het parkeerterrein van De Rusheuvel.

Dit jaar zal de kermis Oss op twee locaties plaatsvinden om bezoekers zoveel mogelijk te spreiden. In het Jan Cunenpark zal een kinderterrein staan. De rest van de kermis staat op het parkeerterrein van De Rusheuvel, maar wel zonder alcohol. Kermis Oss is daarmee een alcoholvrije kermis. Uiteraard zijn er wel snacks en allerlei lekkernijen te koop.

Mensen tellen
De drukte op de kermis zal worden bijgehouden en worden aangegeven op de zogenoemde druktemeter. Frank Vale namens de organisatie: “Aan de hand van toegangspoortjes gaan we mensen tellen. Kinderen tot twaalf jaar hoeven niet geteld te worden en kinderen van twaalf tot en met achttien jaar zullen een polsbandje krijgen. Zo is gemakkelijk te zien wie er samen in een attractie mogen, zonder besmettingsgevaar.” De druktemeter, een groot led scherm, zal met kleur aangeven hoe druk het is. “Als het een rood scherm is, heeft het geen nut om te komen vanwege teveel drukte. Bij oranje staat er mogelijk een wachtrij. Dan mogen er bijvoorbeeld tien personen uit en dan weer tien in. Bij een groen scherm kun je uiteraard zo naar binnen.” Deze druktemeter is ook thuis te controleren via www.kermispark-oss.nl

Verantwoordelijkheid
Iedere attractie heeft ook een eigen verantwoordelijkheid en een eigen protocol. Wachtrijen zullen met afstandsstrepen op de grond staan aangegeven. De gehele kermis heeft een in- en uitgang en er is een looprichting. De kermis is dit jaar een doorloopevenement. Het is niet de bedoeling dat er zich groepen vormen, om zo de anderhalve meter afstand te behouden. Daar ligt dus ook wat verantwoordelijkheid bij de bezoekers.

Parkeren
Er zijn geen parkeerplaatsen op De Rusheuvel. Mensen kunnen het best hun auto parkeren in het Osse centrum en vanuit daar lopen.

Meer berichten