Cihat Celik. (Foto: Hans van der Poel)
Cihat Celik. (Foto: Hans van der Poel)

Cihat Celik (TOP Oss): 'De echte wil om te winnen ontbreekt'

Sport 845 keer gelezen

OSS | TOP Oss opent op zaterdag 29 augustus om 18.45 uur de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Of de club klaar is voor de seizoensstart? Het antwoord is simpel: nee.

TOP Oss begon de voorbereiding met overwinningen op amateurclubs Cluzona (1-9) en De Treffers (0-1). Daarna volgden nederlagen tegen profclubs Sparta Rotterdam (3-1), Excelsior (0-2), KSV Roeselare (0-1), FC Eindhoven (0-3) en NEC (4-0). Vooral de wedstrijden tegen FC Eindhoven en NEC waren erg zwak.

Weinig dreiging
TOP Oss lijkt de lijn van vorig seizoen door te trekken. Een lijn waarin de ploeg wel regelmatig veel balbezit heeft, maar waarin het nauwelijks kansen creëert. Nu de beste speler Philippe Rommens ook nog eens met een blessure is weggevallen, is er nog maar weinig creativiteit over. En dat terwijl TOP Oss dit seizoen voor de play-offs gaat, liet directeur Peter Bijvelds weten.

Cihat Celik
Eén van de spelers die voor doelpunten en assists moet gaan zorgen, is Cihat Celik. "Ik krijg nu een aanvallendere rol dan tijdens mijn eerste periode bij TOP Oss", aldus de 24-jarige Ossenaar. Hij heeft wel een verklaring voor het tegenvallende spel van zijn ploeg. "Op papier hebben we een goede ploeg, maar het moet er wel op het veld uitkomen. We zijn gewoon niet dodelijk genoeg en scoren te weinig. Voetballen kunnen we wel, maar het lijkt alsof de angst erin sluipt als we bij het zestienmetergebied zijn. Alsof we kramp krijgen als we kunnen scoren. Ons zelfvertrouwen moet groeien en dan moet het eruit gaan komen wat we kunnen."

Wil om te winnen
Celik is kritisch op zijn eigen ploeg. "Het is altijd lastig om het niveau tijdens een voorbereiding in te schatten. Je speelt -net als de tegenstander- met veel wissels. Maar ik vind wel dat de echte wil om te winnen weleens ontbreekt. Het moet helemaal niet uitmaken of je nu aan het trainen bent, een oefenwedstrijd speelt of aan de competitie bezig bent. Je moet altijd willen winnen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant