Elise Uijen werd vorig jaar Nederlands kampioen. (Foto: Ad Megens)
Elise Uijen werd vorig jaar Nederlands kampioen. (Foto: Ad Megens)

Elise Uijen na Europese titel: 'Het voelt nog onwerkelijk'

Sport 985 keer gelezen

PLOUAY | Elise Uijen maakte afgelopen maandag zeer veel indruk tijdens de EK tijdrit voor junioren. De 17-jarige Herpense reed de hele concurrentie aan gort en pakte een gouden medaille.

Als Weekblad Regio Oss haar kort na de huldiging belt, zoekt ze nog naar de juiste woorden. "Het is echt geweldig en speciaal om Europees kampioen te zijn. Het voelt nog zo onwerkelijk. Ik denk dat het nog wel een paar dagen duurt voordat het nieuws doordringt." Over haar eigen tijdrit was ze tevreden. De Herpense deed over 25.6 kilometer 37.24.87 minuten. Ze bleef daarmee de Française Maeva Squiban een dikke minuut voor. Carlotte Cipresse kwam 1.27 minuut na Uijen over de finish. "Toen ik binnen was, ben ik me om gaan kleden in de bus. Daar kreeg ik een tijdje later te horen dat ik had gewonnen. Gelukkig stond mijn familie om de hoek en kon ik het direct vieren. Daarna volgde een feestje met de nationale selectie. En voor ik het wist stond ik al op het podium. Een geweldig gevoel."

Volle bak
Een goede tijdrit is niet voor iedere wielrenner weggelegd. Elise is ervan overtuigd dat het te trainen is. "Je moet je goed voorbereiden op iedere wedstrijd. Het tijdrijden vind ik een mooie tak van de wielersport. Ik moet zeggen dat ik dit parcours met de nodige klimmetjes erg mooi vond en dan gaat het extra lekker. Tijdens het fietsen moet je je volledig focussen en volle bak gaan. 37 minuten afzien en alles geven, wat de concurrentie doet heb je niet in de hand." Vrijdag staat ze ook aan de start van de wegwedstrijd. "Daar ben ik nu nog niet mee bezig. Eerst nog even genieten van deze overwinning en daarna gaat de knop om."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant