Het bestuur van MHC Oss.
Het bestuur van MHC Oss.

Voorzitter MHC Oss: 'Erg blij dat leden en sponsoren zijn gebleven'

Sport 850 keer gelezen

OSS | Margo Elemans ging eind oktober 2019 aan de slag als voorzitter van MHC Oss, de eerste vrouwelijke voorzitter in de geschiedenis van de hockeyclub. Hoe bevalt het haar nu bijna een jaar later? "Het is een rare tijd, maar ik ben blij dat we na een heel lange 'winterstop' weer aan de slag kunnen."

door Leon Voskamp

MHC Oss is met 1.100 leden de grootste sportvereniging van de gemeente Oss. Vanwege de coronacrisis kreeg het net als alle andere clubs een flinke klap te verwerken. "We werden in oktober vorig jaar benoemd tot het nieuwe bestuur en we hebben daarna een bijzondere tijd achter de rug. Al snel was het winterstop en vervolgens kwam het coronavirus. Gelukkig konden teams voor de zomervakantie weer trainen en onderlinge wedstrijden spelen. Goed nieuws is dat onze teams nu weer volop kunnen sporten en dat de competities van start gaan."

Coronamaatregelen
Uiteraard worden er allerlei coronamaatregelen getroffen. Zo mogen er bijvoorbeeld in het clubhuis maar 100 mensen naar binnen, worden bezoekers op het sportpark geregistreerd, zijn er verschillende in- en uitgangen, worden kleedkamers gesloten en is het wedstrijdschema aangepast om teams te spreiden. "We volgen op hoofdlijnen het beleid vanuit de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond. Als vereniging nemen we de regels heel serieus. Laten we hopen dat mensen zelf ook hun verantwoordelijkheid nemen."
Zichtbaar
Elemans is al vanaf jongs af aan een hockeyliefhebber. Opgegroeid bij Keep Fit en daarna bij MHC Oss. "Het is zo leuk dat ik nu als voorzitter iets terug kan doen voor de club. Samen met de andere bestuursleden en de vele vrijwilligers willen we anderen veel hockeyplezier bezorgen." Als voorzitter probeerde ze ondanks de coronacrisis zichtbaar te zijn. "Via onder andere videoboodschappen heb ik updates gegeven over de situatie. Maar ook communiceren we via commissies, website en Facebook richting onze leden. We zijn erg blij dat de leden trouw blijven aan MHC Oss en sponsoren ons blijven ondersteunen. Je kunt je voorstellen dat door corona een vereniging financieel wordt geraakt."

Wensen
Er zijn natuurlijk altijd wensen. Zo wil de club nog stappen zetten op het gebied van duurzaamheid. Ook is de veldverlichting aan vernieuwing toe. "Daarvoor zijn we afhankelijk van de hulp van de gemeente Oss. Ook willen we binnen de gemeente Oss nog beter samenwerken met andere verenigingen. We kunnen elkaar versterken op verschillende gebieden. Het is dan ook goed dat er een Sportakkoord is opgericht."

Promotie
Zijn er wensen op sportief vlak? "Bij MHC Oss kun je zowel bij de jeugd als bij de senioren spelen op het niveau wat bij je past. Sportief gezien staan we er goed voor. Als ik kijk naar Dames 1, dan gaat een jonge groep een prachtige uitdaging aan nadat het is gepromoveerd naar de Overgangsklasse. Heren 1 stond ruim bovenaan in de eerste klasse, maar de bond besloot de competitie te beëindigen. Komend seizoen een nieuwe kans om te promoveren naar de Overgangsklasse."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant