Het zonnetje scheen boven het sportpark van sv TOP.
Het zonnetje scheen boven het sportpark van sv TOP.

Hoe gaan voetbalverenigingen om met coronamaatregelen?

Sport 658 keer gelezen

Hoe gaan de voetbalverenigingen in Oss en omgeving om met het coronavirus? Het blijkt dat de maatregelen overal anders zijn. We noemen een aantal maatregelen bij vier clubs.

Margriet bijvoorbeeld heeft vorige week besloten dat de teams vanaf JO17 rondom trainingen thuis moeten omkleden en douchen. De teams met jongere spelers mogen wel gewoon de kleedkamer in, maar ouders moeten buiten blijven. De leider en trainer mogen wel naar binnen en moeten 1,5 meter afstand houden. Bezoekers van de kantine moeten zich registeren en mogen alleen zitten op een stoel/kruk. Bestellen kan bij een uitgiftepunt.
Bij HVCH wordt er bij senioren gefaseerd omkleden ingesteld met als richttijd maximaal tien minuten per persoon. Wedstrijdbesprekingen vinden plaats op het veld met 1,5 meter afstand. Omkleden als heel team kan, maar dan met mondmasker. De club vraagt bezoekers ook om een mondmasker te dragen in gevallen waar de afstand niet gewaarborgd kan worden.
Bij TOP dienen bij de senioren uitploegen zich thuis om te kleden en te douchen. Alleen de tegenstanders van TOP 1 mogen in de kleedkamer. De teams van TOP mogen met maximaal 8 personen in de kleedkamer en 4 douches gebruiken.
Dan naar Oijen, waar de kantine (die wordt verbouwd) van MOSA'14 dicht blijft. Er komt buiten een mogelijkheid om iets te eten en drinken te kopen. Kleedkamers blijven tot nader orde gesloten. "Met de huidige noodunits is het niet mogelijk om de RIVM-richtlijnen na te leven en de veiligheid te garanderen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant