O.S.S.'20 - Ajax amateurs. (Foto: Jeroen Engelen)
fotoserie

O.S.S.'20 heeft een team om van te genieten

Voetbal 5.218 keer gelezen

OSS | O.S.S.'20 heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. Ajax amateurs werd redelijk eenvoudig met 5-2 aan de kant gezet. Koninklijke HFC is de volgende opponent in de beker.

Al na 9 minuten tikte Joep van der Velden de verdiende 1-0 binnen. Het was vervolgens wachten op de 2-0, maar die viel niet. Tony de Groot kreeg de grootste kans, maar zijn Panenka-penalty belandde in de handen van de Ajax-doelman. O.S.S.'20 was het even kwijt en tegen de verhouding in stond het al snel 1-1. Ajax geloofde in een resultaat en zette aan. Aan de andere kant kreeg O.S.S.'20 opnieuw een penalty. Dit keer nam Tim Waterink -in de spits vanwege de afwezigheid van Rob van Sonsbeek en Brian Campman- plaats achter de bal en hij schoot raak. In de tweede helft was het wachten op de beslissing. Die viel pas na ruim een uur toen Tom Pijnenburg op de juiste plek stond om binnen te werken. Gespeeld zou je denken, maar Ajax kwam toch terug in de wedstrijd. Uit een corner viel de 3-2 en konden de toeschouwers zich gaan opmaken voor een spannende slotfase. Alhoewel spannend, in de laatste tien minuten trok de thuisploeg het duel naar zich toe. Van der Velden tekende voor de 4-2, waarna Teije Leenders -afkomstig uit de eigen jeugdopleiding- de 5-2 mocht aantekenen.

Uitblinkers
Al met al een dikverdiende overwinning. De winst was het belangrijkst, maar het was ook genieten van het aanvallende spel van de Ossenaren. Een team dat drie belangrijke basisspelers miste, maar waar anderen nu de kar trokken. Met Joep van der Velden die altijd voor dreiging zorgde op rechts, kilometervreter Julian Calor op het middenveld en back Bart Spierings als stoomtrein op rechts die uitblonken. Maar eigenlijk is het een team zonder 1 zwakke schakel. Jonge leergierige spelers samen met ervaren krachten. O.S.S.'20 lijkt klaar voor de competitie en zal als favoriet van start gaan. Er zijn de nodige ploegen die zich flink versterkt hebben, maar wie kan deze ploeg verslaan?

OSS'20 was te sterk voor Ajax. (Foto Jeroen Engelen)