TOP Oss - Helmond Sport. (Foto: Hans van der Poel)

TOP Oss start slecht aan seizoen met nederlaag tegen Helmond Sport

Sport 1.035 keer gelezen

OSS | TOP Oss is teleurstellend gestart aan het nieuwe seizoen. De Ossenaren verloren op eigen veld met 1-2 van Helmond Sport. De gasten waren niet eens zoveel beter dan de thuisploeg, maar TOP Oss creëerde te weinig voor een punt.

Directeur Peter Bijvelds van TOP Oss gaat voor het bereiken van de play-offs. Gezien het spelersmateriaal lijkt dat echter niet haalbaar. De selectie is niet goed genoeg en heeft te weinig creativiteit. De laatste dagen was de Osse club echter wel creatief op de transfermarkt met aanwinsten op het middenveld en voorin (nog niet speelgerechtigd). Ook doelman Bo Geens werd gehaald en de Belg kreeg tegen Helmond Sport direct een basisplaats.

5-3-2
Wels startte met zijn bekende 5-3-2 opstelling. Met op het middenveld naast Lion Kaak aanvallende middenvelder Matthijs van Nispen en ook Grad Damen. Cas Peters en Dennis van der Heijden startten voorin. De Ossenaren begonnen slecht aan de wedstrijd en binnen een paar minuten was het al 0-1 door Jeff Stans. Het waren de gasten die op de 0-2 loerden, maar dat kwam er voor rust niet van. TOP Oss kreeg in de tweede fase van de eerste helft het overwicht, maar tot grote kansen leidde dit niet. In de tweede helft was van dat goede spel geen sprake meer. Helmond Sport had controle en liep uit naar een verdiende 0-2. Wels paste zijn systeem aan en bracht aanvaller Kyvon Leidsman, waarbij hij achterin met vier verdedigers ging spelen. Ook Dean Guezen en Ruben Roosken kwamen erbij. Toen de Helmonders vanwege de tweede gele kaart van Orhan Džepar kwamen te staan, werd het toch nog spannend. Van der Heijden kopte namelijk de 1-2 binnen, waarna een slotoffensief van start ging. De thuisploeg kreeg ook de kans op de 2-2, maar een nederlaag kon niet worden voorkomen.