De Noordkade in het rood
De Noordkade in het rood

'We kunnen het niet veel langer meer volhouden'

Algemeen 1.906 keer gelezen

HEESCH | Dennis van den Akker zit sinds zondag 15 maart zonder werk. Het kabinet maakte toen bekend dat onder andere de horeca per direct dicht moest. De 21-jarige Heeschenaar runt D-Rent Sound & Lighting, maar vanwege het coronavirus wordt er vrijwel geen enkel feest meer georganiseerd waardoor hij thuis zit. "Het is belangrijk dat we laten horen dat er iets moet gebeuren voor onze branche", zegt hij een dag nadat de Noordkade in Veghel in het rood werd gezet. 

"Als er niks gebeurt, staat de helft van de bedrijven in de evenementenbranche op omvallen. We kunnen het echt niet veel langer meer volhouden." De Heeschenaar snapt dat er maatregelen genomen zijn, maar vindt dat zijn branche veel te hard wordt aangepakt. "Je kunt wel gaan sporten, bij de voetbalvereniging in de kantine gaan zitten, boodschappen gaan doen of iets gaan drinken in een slecht geventileerde kroeg, maar grote festivals (uiteraard met 1,5 meter afstand tussen personen) in het Ziggo Dome mag niet. Dat is lastig om te begrijpen."

Zwaar onder druk
Hij hoopt dat de maatregelen snel versoepeld worden en dat er vanuit de overheid meer financiële steun komt. "Wij zijn één van de weinige branches die volledig de eigen broek kan ophouden. Er zijn zoveel mensen die hier hun boterham verdienen en dat staat zwaar onder druk." Nu hij zonder inkomsten zit, werkt hij regelmatig in de bouw om geld te verdienen. "Ik zit vanaf m'n 15e in het licht en geluid. Ik heb voor geluidstechnicus geleerd en doe iedere dag wat ik leuk vind. Laten we hopen dat ik zo snel mogelijk weer aan de slag mag."

Creatief
Ondernemers Jeffrey van der Loo (NWP Pro Audio) uit Oss en Megenaar Sander van der Wolk (Generation Rental) werken al vele jaren samen op het gebied van licht, geluid en video. Die samenwerking is tijdens de coronacrisis geïntensiveerd, maar dan op een heel ander vlak. Ze zijn het bedrijf Onkruidvrij gestart. Creativiteit is dus noodzakelijk in deze coronacrisis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant