Een wedstrijd Socca in Engeland.
Een wedstrijd Socca in Engeland.

Regiotoernooi Socca op velden van sv TOP

Voetbal 540 keer gelezen

OSS | Socca is in onder andere Engeland erg populair. Tiny van Gemert verwacht dat Nederland en vele andere landen zullen volgen. Om de sport in ons land onder de aandacht te brengen, start hij in samenwerking met Leisure Leagues en de International Socca Federation (ISF) namens TVG Sports een serie regiotoernooien, waarbij de winnaars in een finale in het Frans Heesen Stadion gaan strijden om de Nederlandse titel. Eén van de regiotoernooien vindt op 9 of 16 januari plaats bij sv TOP.

In Engeland spelen iedere week 63.000 spelers Socca. Het gaat om wedstrijden van 6 tegen 6 of 5 tegen 5. De sport begint ook andere delen van de wereld te veroveren.

Spelregels
Socca kun je in grote lijnen zien als zaalvoetbal, maar dan in de buitenlucht. Er wordt gespeeld op een klein veld. In Nederland wordt er gestart met vijftallen. Je team bestaat uit vier veldspelers en een doelman/vrouw. Het is mogelijk om teams te mixen. Slidings zijn niet toegestaan. Fairplay is erg belangrijk, dus tegen overtredingen en ruw spel wordt direct opgetreden door de scheidsrechter(s). Wisselen mag onbeperkt en ook gedurende het spel. Er is geen boarding, als een bal over de zijlijn gaat zal er worden ingetrapt.

Kennismaking
De regiotoernooien in Oss, Uden (UDI'19), Malden en Roosendaal ziet Van Gemert als een kennismaking met Socca. De winnaars en nummers twee gaan in het stadion van TOP Oss onder leiding van bekende scheidsrechters om de titel spelen. Er wordt gekeken of de Nederlands kampioen mee mag doen aan het WK.

Groei
Socca wordt een onderdeel van TVG Sports, waarbij het de enige aanbieder van de sport in Nederland is. Clubs die meedoen profiteren ervan als de spelers vervolgens de kantine ingaan. "We zijn ervan overtuigd dat Socca ook in Nederland zo populair kan worden als in Engeland. Na het NK gaan we een competitie starten waarbij je lekker op een avond een balletje kunt trappen. We merken dat veel senioren stoppen met voetballen omdat ze minder tijd hebben in het weekend. Of omdat ze niet genoeg spelers hebben voor een elftal. Maar het is toch heerlijk en gezellig om een potje te voetballen met vrienden, collega's of oud-ploeggenoten? We bouwen het rustig op, maar hebben er veel vertrouwen in dat het door het hele land flink kan gaan groeien. Het niveau van de spelers is niet belangrijk. Het gaat erom dat je lekker ongedwongen in beweging komt."

Deelnemers
Wil jij met een team meedoen aan het regiotoernooi in Oss? Aanmelden kost 75 euro per team en 50 euro voor een tweede team. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@tvgsports.nl. Clubs met interesse voor Socca kunnen ook een mail sturen. TVG Sports regelt onder andere materialen, schema's, toernooileiding en aankleding. Clubs moeten alleen voor scheidsrechters zorgen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Socca op www.soccafederation.com. Neem ook een kijkje op de website www.tvgsports.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant