Jorg Zwaans. (Foto: Hans van der Poel)
Jorg Zwaans. (Foto: Hans van der Poel)

Osse magazijninrichter Begra trekt investeerder aan om groeiambities te realiseren

Zakelijk 1.775 keer gelezen

Plain Vanilla Investments investeert in Begra Group: een van de grootste leveranciers van magazijnstellingen in Nederland. Directeur van Begra is Jorg Zwaans, die het Osse bedrijf in 2007 van zijn vader overnam. Vooral dankzij een succesvolle internetstrategie heeft de ondernemer Begra – samen met zes aanverwante zusterbedrijven – doen uitgroeien tot een van de marktleiders in de branche. Zwaans en zijn compagnon Mathijs Strik blijven aan de onderneming verbonden.

Behalve op de Nederlandse markt, is Begra ook actief in Vlaanderen en Duitsland. Het bedrijf richt jaarlijks ruim 15.000 magazijnen in: van kleine tot heel grote. Ondanks de coronacrisis verwacht Begra dit jaar een flinke groei van de omzet en winstgevendheid te realiseren.
Met Plain Vanilla Investments als partner wil Begra op korte termijn een eigen vestiging in Duitsland openen. Ook worden de activiteiten van dochteronderneming Logirent (verhuurder van palletstellingen) fors uitgebreid. Het bedrijf sluit verdere groei door het doen van overnames niet uit.
Zwaans: “Samen met onze medewerkers, klanten en leveranciers hebben we sinds onze start in 2002 een prachtige positie in Nederland opgebouwd. Veranderend bestelgedrag van consumenten, een trend naar steeds kortere levertijden en fijnmazigere distributie vragen om nieuwe concepten in magazijninrichting. We zien dan ook veel mogelijkheden om verder te groeien. De Duitse markt is klaar voor een Begra-vestiging en de introductie van onze webwinkels. En de beweging naar kortere contracten tussen logistieke dienstverleners en hun klanten leidt tot steeds meer vraag naar het huren van stellingen en andere magazijnbenodigdheden. Voor verdere groei in het buitenland en uitbreiding van onze dienstverlening, zochten we een ervaren partner met wie we onze kennis konden verbreden. Plain Vanilla Investments deelt onze visie op de markt en heeft vaker bewezen om met een praktische benadering een concrete bijdrage aan groeiende bedrijven te kunnen leveren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant