Frank Nzogning (L) maakt het Younes Hadouir van CHC lastig
Frank Nzogning (L) maakt het Younes Hadouir van CHC lastig Foto: Peter Kuijpers

CHC buigt pas in slotfase tegen sv TOP, poulezege lonkt voor de Ossenaren

Voetbal 1.741 keer gelezen

OSS | Sv TOP is aardig op weg om winnaar te worden van groep 1-17. Na de winst al eerder uit bij FC Tilburg bleef het zaterdagavond de baas over het bezoekende CHC. De winst kwam niet zonder slag of stoot binnenwaaien. Zeven minuten voor het reguliere speeleinde kwamen de Bosschenaren nog gelijk naar 3-3. Twee doelpunten van Mees Linders in de slotfase gaven een 5-3 eindstand. Met één hele fraaie uit een rechtstreekse vrije trap en een makkelijke intikker trokken de wedstrijdverhoudingen een beetje uit zijn verband.

Bij CHC is behoorlijk geïnvesteerd. Trainer Fatah Hadouir, die we onder anderen nog kennen als speler van UDI’19, heeft geen slecht team onder zijn hoede. Maar liefst drie broers spelen in zijn team waar nestor Anouar Hadouir (38) als voormalig speler van onder anderen Willem II, Roda JC en Excelsior veel ervaring meebrengt. Ook voor de Bossche club viel het doek met de coronastop. CHC leek regelrecht de titel te gaan bemachtigen met zeven punten voorsprong op belager Vlijmense Boys, maar dat leek dan te verdampen. De KNVB was echter coulant en plaatste CHC alsnog in de tweede klasse F met onder anderen Vianen Vooruit, Heeswijk, Olympia’18 en DAW om er maar een paar te noemen. Spits Wesley  Meeuwsen was er zaterdagavond niet bij. De gelauwerde spits, die overging na een lange rust periode bij Stedoco naar CHC, herstelt naar verluidt van een blessure.

Talent Mouad Hassan (R) was een ware handenbinder voor sv TOP ondervindt hier ook Sam van Veldhoven van sv TOP

Joeri Cuppen
De wedstrijd begon vrij vlak. Het voetbal bij thuisclub sv TOP was wat verzorgder dan dat van de Bosschenaren, die echter in de omschakeling onvoorspelbaar waren. Vooral voorin met de balvaste jonge spits Mouad Hassan heeft trainer Hadouir een sterk wapen. Hassan schijnt uit de eigen jeugd van Concordia te komen. Aram Pusters, ooit centraal achterin bij TOP blijkt ook meer dan aanvallende capaciteiten te hebben. Bovendien kreeg trainer Bas Gösgens in de laatste dagen van het transferwindow nog een leuke spits aangeleverd. Van Festilent kwam Joeri Cuppen die zich prima thuis voelt in de rood-witte formatie.

Een van de vele Bossche dialogen met de arbiter, maar zoals al eeuwen: zonder resultaat

Schoonmoeder
TOP kwam in de 16e minuut op 1-0 door een treffer van Stan van Dolleweerd. Na een half uur spelen kwam CHC langszij nadat Younes Hadouir mooi wegdraaide en scoorde. Een vrije trap van Anouar Hadouir belandde op de kruising. De terugspringende bal kwam voor de voeten van Hassan die CHC op een 1-2 voorsprong plaatste. Cuppen was het die op slag van rust de stand weer gelijk trok. Veel wissels aan beide zijden waar de ingevallen Koen Brocks sv TOP weer op voorsprong bracht. De schreeuw om een pingel bij het vloeren van Hassan was groot, maar scheidsrechter Martens uit Tilburg vond van niet en ging dat feestje niet door. Zeven minuten voor tijd was het een sterk aandringend CHC dat gelijk wist te maken. Een voorzet van links van Houssain El Barnichi werd door Kevin Kuiper binnen gekopt. Terwijl de Bosschenaren zich wellicht met een gelijkspel verzoende was het Mees Linders die met een heerlijke vrije trap de Ossenaren alsnog op voorsprong bracht. De 4-3 was een gevolg van een massaal opgerukt CHC. Deze tweede treffer van Linders valt dan ook onder de categorie ‘Die had mijn schoonmoeder ook gemaakt.” Prima zege van sv TOP wat de poule winst nauwelijks meer kan ontgaan.