TOP Oss geeft wedstrijd in korte mindere fase uit handen

Voetbal 607 keer gelezen

OSS | Wie alleen het Twitter-account van TOP Oss leest, zou kunnen denken dat de club vanavond tegen een 'zeer sterke ploeg' speelde. In de praktijk viel het erg mee met de kracht van Roda JC. TOP Oss was namelijk zeker niet minder dan de Limburgers, maar gaf in het laatste kwartier van de eerste helft de wedstrijd uit handen: 3-0.

Klaas Wels paste na de slechte openingswedstrijd vorige week tegen Helmond Sport (1-2 verlies) zijn opstelling aan. Hij koos voor een viermansdefensie met Lorenzo Piqué als rechtsback. Ruben Roosken kreeg een plekje op het middenveld en voorin startte hij met een driemansvoorhoede, waarbij Cas Peters en Dennis van der Heijden ondersteuning kregen van Mateo Aramburu. De supporters in het Parkstad Limburg Stadion zagen een TOP Oss dat fris voetbalde en fit oogde. Zonder grote kansen te krijgen stond het na een half uur 0-0. In het laatste kwartier liepen de Limburgers echter uit naar een 3-0 voorsprong. Drie keer zag de Osse defensie er daarbij niet goed uit, waarbij de laatste treffer houdbaar leek voor doelman Bo Geens.

Wissels
Wels zag geen reden om in de rust een wissel toe te passen. Na een uur voetballen greep de Veghelaar wel in. Peters en Aramburu werden voorin vervangen door Kyvon Leidsman en Dean Guezen, Piqué werd vervangen door de van Sparta Rotterdam overgekomen Joshua Sanches. Vooral Leidsman maakte indruk en solliciteerde naar een basisplaats. Het lijkt zeer waarschijnlijk dat dat ten koste gaat van Peters, die ook in zijn tweede seizoen in Oss onzichtbaar is. Mede dankzij Leidsman was TOP Oss beter dan Roda JC. Het kreeg via de hardwerkende Van der Heijden en middenvelder Grad Damen ook aardige kansen, maar scoren deed het niet. De Ossenaren kreeg ook een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar Lion Kaak is niet de specialist die TOP Oss aan veel doelpunten gaat helpen. In de slotfase leek het nog 4-0 te worden, maar Geens voorkwam meer schade. Al met al zal Wels ontevreden zijn over het resultaat, maar niet over de wedstrijd.