Ruwaard - Nooit Gedacht.

Nooit Gedacht walst over Ruwaard heen en maakt er tien

Voetbal 1.604 keer gelezen

OSS | De districtsbeker is voor veel ploegen een verlenging van de voorbereiding. Ideaal om wat nieuwe spelers uit te proberen en/of systemen te testen. Bijvoorbeeld voor Ruwaard, waar nog een hoop werk aan de winkel is. Nooit Gedacht trakteerde de Osse formatie zondagmiddag op een 0-10 nederlaag.

De meest opvallende nieuweling bij Ruwaard is Serkan Ordu. De 27-jarige Ossenaar speelde voorheen bij TOP, DESO, Blauw Geel'38, Cito en OJC Rosmalen, maar koos dit seizoen voor de vijfdeklasser op Sportpark Bergsche Hoeve. Met de aanvoerdersband om de arm is hij de absolute leider van de ploeg van de nieuwe trainer Eugene Geenen. Voetballend gezien hoort Ordu niet in de vijfde klasse terecht, maar met zijn ervaring en voetballende kwaliteiten moet hij Ruwaard gaan helpen aan een plekje in de subtop. De middenvelder liet ook tegen Nooit Gedacht te zien dat hij nog topfit is, maar het niveauverschil met zijn ploeggenoten is enorm. Met Wesley Strik staat er een aanvallende middenvelder met veel techniek voor hem, maar verder zal het wennen worden voor Ordu. Overigens maakte ook Jimmy van Berkom een goede indruk. De van Margriet overgekomen doelman voorkwam nog veel meer schade bij zijn ploeg. De keer dat hij blunderde, kreeg hij een bemoedigend klopje van Ordu. Zoals een aanvoerder dat hoort te doen.

Dubbele cijfers
Over de wedstrijd valt weinig te schrijven, al werd er tien keer gescoord. 90 procent van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Van Berkom. Met rust stond het 0-5 en in de tweede helft floot scheidsrechter Teun van Breda af bij een 0-10 eindstand. Nooit Gedacht -dat vijf spelers miste vanwege blessures- was veel fitter en voetballend oppermachtig. Niet verwonderlijk natuurlijk gezien dat de Geffenaren twee klassen hoger spelen, maar het valt te prijzen dat tot aan de laatste minuut volle bak inzet werd getoond. De Geffense doelman Luuk Bijveld -de eerste keus onder de lat na het wegvallen van Willem van Ballegooij- hoefde bovendien maar een enkele keer in actie te komen. Nooit Gedacht werkte in de bekerwedstrijd in ieder geval volop aan het vertrouwen. Voor Ruwaard is er nog een hoop werk te verrichten. Maar met dit spelersmateriaal -hoe gek het ook klinkt na een 0-10 nederlaag- hoeft Ruwaard zeker niet te vrezen voor een dramatisch seizoen. Zeker niet als Geenen de gehele groep fit heeft.