Ben van den Nieuwenhof had prima assists.

Blauw Geel’38/Jumbo kent uitstekende start van de competitie, ADO’20 met 2-3 verslagen

Voetbal 688 keer gelezen

HEEMSKERK | Een mooie en verdiende overwinning was de simpele verklaring van trainer Niels van Casteren. Hij en een handjevol Veghelse getrouwen zagen de Veghelaren met 2-3 winnen. Alleen toen ADO’20 binnen twee minuten in de slotfase van 0-3 naar 2-3 kwam werd het nog even spannend en doemde het Dongen en UNA scenario op waar ook een zeker lijkende zege om zeep werd geholpen. Die gelijkmaker bleef uit en kon de soundblaster vol open in de Veghelse kleedkamer.

Max Verkuijl keerde na een paar weken blessure weer terug in de basis van de Veghelaren. Voor het overige veranderde er niet veel in vergelijk met het verloren uitduel voor de beker bij FC Lisse. Blauw Geel’38 had het vooral in het eerste kwartier erg zwaar. Na drie minuten al ging de bal via de lat, keeper Zielschot en Mark Dobbelsteen uiteindelijk tot corner. Een hachelijk moment heet dat dan. Van Casteren: “Dat klopt wel, maar achterin stond het goed en namen wij het spel over. Vergis je niet: ADO’20 heeft een erg goed team waar we zeker nog van gaan horen.” Na 21 minuten was het Danny Verbakel (prima wedstrijd weer nu in de aanval) die één op één met de ADO’20-doelman niet tot scoren kwam. Blauw Geel’38 heerste en na 31 minuten was het raak. Ben van den Nieuwenhof gaf laag voor waar de opgekomen verdediger Jay van Boxtel kon scoren: 0-1. Nadat kort hierna Van Boxtel binnen de ADO’20 zestien onderuit werd getikt ging de bal op de stip. Danny Verbakel klaarde het klusje waar zijn team met een goed gevoel mocht gaan rusten.

Bakkie
ADO’20 begon sterk aan de tweede helft, maar ook Blauw Geel’38 kreeg counter kansen. In de 65e minuut was het Ben van den Nieuwenhof met een lange bal op Verbakel. Zijn fraaie aanname en de daaropvolgende volley betekende 0-3. Kat in het bekende bakkie zullen velen gedacht hebben. Dat pakte anders uit. Van Casteren: “Klopt, zij kregen een strafschop. Vond hem zwaar gestraft, maar de bal ging op de stip. Dan wordt het 1-3 en gaan hun wat ruiken. Zeker als het dan 2-3 nog wordt door een misverstand achterin. Daarna hebben we orde op zaken gesteld en de winst over het eindsignaal getild. Ik ben dik tevreden met deze verdiende zege. Wij waren over het geheel beter”, aldus de trainer van Blauw Geel’38

Blauw Geel’38: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Tom Dekkers, Max Verkuijl, Sjaak Egmond, Sander Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Danny Verbakel (90. Hadi Barglan), Niels Wouters, Ben van den Nieuwenhof (89.Martijn van Kessel).