HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)
HVCH. (Foto: Ruud Schobbers)

Jan van de Haterd: 'Wil doelpunten maken en belangrijk zijn voor HVCH'

Voetbal 1.503 keer gelezen

HEESCH | Hij droomde jarenlang van een carrière als profvoetballer, maar Jong FC Den Bosch bleek het voorlopige eindstation te zijn. Jan van de Haterd hoopt zich komend seizoen bij HVCH in de kijker te spelen en een mooie stap omhoog te zetten. "Want het blijft mijn ambitie om zo hoog mogelijk te voetballen", aldus de 20-jarige Geffenaar.

De kleine Jan voetbalde tot zijn achtste bij Nooit Gedacht, maar werd toen opgepikt door RKC Waalwijk. Hij kwam later in de jeugdopleiding van Willem II/RKC, maar toen die uit elkaar viel, vertrok hij naar FC Den Bosch. Het lukte hem niet de laatste stap richting eerste elftal te zetten. "Bij FC Den Bosch werden een hoop nieuwe spelers gehaald en de jongens die toen in het eerste stonden, werden teruggezet naar het tweede. De eerste vier competitiewedstrijden speelde ik, maar daarna kreeg ik een reserverol. Natuurlijk baal ik ervan dat ik het niet heb gered, want ik heb zo lang bij een profclub gezeten. Maar ik moet me erbij neerleggen." Een toekomst als profvoetballer heeft hij nog niet uit zijn hoofd gezet. Maar komend seizoen speelt hij in de eerste klasse en combineert hij dat met zijn werk als stratenmaker. "Er was belangstelling van meer clubs, maar ik had een goed gevoel bij HVCH. Natuurlijk was het wel wennen voor me. Het is een grote dorpsclub en de sfeer en beleving is heel anders. Hier telt ook de gezelligheid en drink je een biertje na de wedstrijd, iets wat wij in Den Bosch nooit deden. Een biertje drink ik wel mee hoor, al is het niet zo dat ik daar helemaal zat ga zitten", zegt hij lachend.

Spits
Van de Haterd kan op meerdere posities uit de voeten. In de jeugd speelde hij een tijdje als vleugelaanvaller, maar ook kan hij als spits of aanvallende middenvelder gebruikt worden. "Wat mijn favoriete positie is, weet ik eigenlijk niet. Ik denk dat HVCH-trainer Roy de Haan me als spits gaat opstellen. Vorig seizoen miste de club wat ik begrijp een aanspeelpunt en dat ben ik. Daarnaast heb ik een gevaarlijke dribbel, ben ik technisch, met mijn lengte kopsterk en kan ik hard schieten. Mijn persoonlijke doel is om heel het jaar te voetballen en plezier te hebben. Ik wil veel doelpunten maken en belangrijk zijn voor het team." En het doel voor HVCH 1? "We hebben als groep afgesproken dat we pas na vier competitiewedstrijden kijken hoe we ervoor staan en gaan dan een doelstelling uitspreken. Ik vind het ook moeilijk om het niveau in te schatten. In de voorbereiding gaat het in ieder geval best lekker. In de beker wonnen we met 5-1 van Caesar en dat was zeker geen goede wedstrijd van onze kant. Als je er dan toch 5 maakt, dan wil dat wel iets zeggen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant