Korfballers DOT Oss starten goed aan competitie

Sport 304 keer gelezen

OSS | De korfballers van DOT Oss zijn de competitie afgelopen zaterdag goed gestart door het Rotterdamse RKC WION met 21-15 te verslaan.

Na een wat aarzelend begin kreeg DOT gaandeweg de eerste helft meer grip op het spel van WION en vanaf 7-7 ging het ook aanvallend beter draaien. Vlak voor rust schoten Cas Hustermann en Joan Vos de 10-7 en 11-7 ruststand op het bord. Na rust hield DOTde controle over de wedstrijd. De aanvallende speerpunten van WION werden grotendeels uitgeschakeld en de Osse ploeg bleef gedisciplineerd de juiste aanvallen spelen. Onder aanvoering van de jonge Zoë Sperling, die zowel aanvallend maar ook zeker verdedigend met zijn vak een prima wedstrijd speelde vermaakte DOT het publiek met nog wat leuke acties. Auke Verwer maakte zijn competitiedebuut voor DOT.
Michel Heesbeen en Wouter Janssen Venneboer scoorden vier keer. Ook Joan Vos (3), Cas Hustermann (3), Zoë Sperling (3), Mara van de Westelaken (2), Yvette van Buren (1) en Auke Verwer (1) scoorden.