Voetjebal zorgt voor veel plezier bij de kinderen, maar ook bij de volwassene. (Foto: Hans van der Poel)
Voetjebal zorgt voor veel plezier bij de kinderen, maar ook bij de volwassene. (Foto: Hans van der Poel)

'Voetjebal is een feestje voor de kinderen'

Sport 2.955 keer gelezen

OSS/BERGHEM | In de Randstad is het al jaren een groot succes, in Oss en Berghem is het vorig jaar geïntroduceerd. Voetjebal is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar een uniek voetballend speelconcept. Begin september gaan de najaarslessen van start.

Voetjebal Oss en Berghem ging vorig jaar van start in respectievelijk Sporthal Ussenstelt en Sportzaal Zuiderlicht. Vanwege corona lagen de lessen stil, maar ze worden vanaf 12 september weer opgepakt. In grote sporthallen -waarbij de RIVM-richtlijnen worden gevolgd- kunnen kinderen van 2 tot en met 5 op een hele leuke manier bewegen. Samen met papa of mama.

Gevarieerd bewegen
Voetjebal is ontwikkeld om jonge kinderen gevarieerd te laten bewegen en daardoor cognitieve vaardigheden te ontwikkelen. De nadruk ligt op spel en plezier. "Een moderne versie van Ouder- en kindgym, waarbij de reacties ontzettend goed zijn. Het is samengesteld door bewegingswetenschappers en daarom geloven we ook echt in deze lessen. In 45 minuten tijd worden de kinderen ieder op hun eigen niveau uitgedaagd. Het zijn spelletjes met een bal, maar ook bijvoorbeeld symbolen herkennen, kleuren benoemen en er worden liedjes gezongen. Bij de jongste kinderen gaat het onder andere om zelfverzekerdheid bij het lopen en basisprincipes van het voetbal, de oudere kindjes krijgen techniekoefeningen. Het stimuleert de coördinatie, balans en behendigheid van een kind", aldus Camiel van Hoogstraten.

Goede docenten
Van Hoogstraten is werkzaam als hoofd jeugdscouting bij Eredivisionist Sparta Rotterdam. In de Randstad zag hij hoe succesvol Voetjebal is en daardoor ging het balletje al snel rollen om ook in de regio Oss hier iets mee te gaan doen. Met Den Bosch, Rosmalen, Oss en Berghem is hij tevreden over de start van het concept. "Vroeger had ik het idee om een eigen voetbalschool te beginnen, maar daar is al een ruim aanbod in. Toen ik in contact kwam met Voetjebal, was ik verkocht. Op het gebied van bewegen voor deze jonge doelgroep is er vrijwel niets. Je hebt bij een aantal verenigingen wel kaboutervoetbal, maar Voetjebal gaat veel verder en is een uniek concept. Ik ben op zoek gegaan naar sportdocenten die een ruime ervaring en een pedagogische achtergrond hebben. Met Justin Hendriks in Oss en Tobi Steeg in Berghem zijn er twee toppers aan het werk die zorgen voor een hoge kwaliteit van de lessen."

Alle niveaus
Of we de nieuwe Frenkie de Jong en Lieke Martens in actie gaan zien in Oss of Berghem? "Het niveau maakt echt niets uit. Het moet een feestje voor de kinderen zijn."

Meer informatie
Heb je interesse om aan de lessen mee te doen? Vanaf 12 september zijn er iedere zaterdagochtend van 9.00 - 9.45 (jongste kinderen) en 10.00 - 10.45 uur groepen van acht tot tien kinderen (jongens en meiden). De inschrijfkosten voor nieuwe leden bedragen 35 euro en voor tien lessen plus een afsluitende les betaal je 100 euro. Daarbij zit ook een tenue, met uiteraard naam en rugnummer. Mail je naam, locatie en voorkeurstijd naar denbosch@
voetjebal.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant