Mariëlle Henzen - Van Boekel.
Mariëlle Henzen - Van Boekel.

Filmpjes van Osse pareltjes in centrum

  •   keer gelezen

OSS | Meer dan ooit is het belangrijk om te kopen bij lokale ondernemers. Door het coronavirus krijgen veel ondernemers zware klappen. Mede dankzij de campagne De WInkelier van Hier lijkt de bewustwording van de Ossenaren te zijn vergroot.

Vanwege het coronavirus werd 'De Winkelier van Hier' opgericht. Op de website is volop informatie te vinden over het rijke aanbod aan winkels in het Osse centrum en ook staan er allerlei nieuwtjes op. De campagne blijft doorlopen. De laatste tijd zijn er door het Osse bedrijf Apostle diverse filmpjes van ondernemers gemaakt. Dit om via social media de vele pareltjes bij het publiek onder de aandacht te brengen. "Apostle wilde ons graag helpen en wij waren enthousiast. Het is belangrijk om de bewustwording van de consument vast te blijven houden. Onder andere deze filmpjes zorgen daarvoor", aldus Jack van Lieshout.

Veel bezoekers
De Osse centrummanager merkt dat steeds meer mensen lokaal kopen. "Uit landelijk onderzoek blijkt dat middelgrote steden zoals Oss het redelijk goed doen. Als we kijken naar de laatste twee maanden, dan zijn we positief over het aantal bezoekers. De komende maanden zijn normaal gesproken goede maanden voor ondernemers en we kijken er met vertrouwen naar uit." Er staan naast de filmpjes nog meer acties op het wensenlijstje. "We zijn bezig met iets heel bijzonders. Binnenkort komt daar meer duidelijkheid over. We blijven de boodschap herhalen, alleen telkens op een andere, creatieve manier."

Activiteiten
Vanwege het coronavirus moest er een streep worden gezet door veel activiteiten. Toch doet het Centrummanagement Oss er alles aan om coronaproof evenementen te organiseren. Zo werden onlangs de succesvolle Roulette Dagen georganiseerd. Een ander mooi evenement is het fashionevent op zondag 27 september. Op een catwalk van 80 meter laten ondernemers de nieuwste najaarsmode zien. Langs de catwalk staan stoelen zodat bezoekers afstand kunnen houden.
Mogelijk volgt binnenkort ook nieuws over de horecaondernemers. Van de gemeente Oss kregen ze namelijk de mogelijkheid tot terrasuitbreiding en er zijn ook plannen voor komende winter. Er wordt gesproken over 'winterterrassen' in het centrum. Wordt vervolgd.

Meer berichten