De Bank van Blauw Geel'38 in opperste concentratie
De Bank van Blauw Geel'38 in opperste concentratie Foto: Joep Engelen
+video

Kan Blauw Geel’38/Jumbo pikstart voortzetten?

Voetbal 584 keer gelezen

Als je de eerste competitiewedstrijd wint na een mindere beker sof, lacht het leven je toe. Het overkwam Blauw Geel’38 afgelopen zondag bij ADO’20 waar het met 2-3 won. De twee Heemskerkse doelpunten in de laatste tien minuten van de wedstrijd trokken de Veghelse heerschappij alleen maar uit zijn verband. Zondag komt Hoogland naar Veghel. Een club met goede maar ook slechte ervaringen.

Door: Peter Kuijpers

Op zondag 8 maar speelde voetballend Nederland de laatste wedstrijd van het lopende seizoen. De als een bom ontploft corona legde heel de wereld plat. Voor Blauw Geel’38 een wedstrijd om met een brede glimlacht te herinneren nadat er in en tegen Hoogland uit met 1-8 gewonnen werd. De grootste uitslag in de Derde Divisie dat seizoen. Geen voetbal en geen inkomsten voor de clubs door gesloten kantines zijn voor veel clubs, zeg maar de meesten, een lelijke aderlating. Een aderlating met grote gevolgen blijkt nu wel. Het voetbal gaat desondanks door en om die reden komt zondag Hoogland naar Veghel voor de eerste competitie thuiswedstrijd.

Verdediger
Blauw Geel’38 trainer Niels van Casteren ziet zijn blessureboeg langzaam leegstromen. Ymanuel Hurkmans en Koen van der Zanden sloten weer aan, Tim Rerimassie lijkt op de goede weg, maar door zijn gedrevenheid wellicht iets te vroeg weer ingestapt. Van Casteren tilt daar niet zo aan als blijkt in het onderstaande filmpje. De opstelling van komende zondag lijkt dan ook niet zoveel af te wijken van de aftrap in Heemskerk afgelopen zondag. Op traditionele tijd zondag om 14.30 uur fluit scheidsrechter Jafaar Aafouallah op het Prins Willem Alexander Sportpark voor aanvang. De voormalige verdediger van FC Eindhoven en Nuenen floot uitgesproken ook vorige seizoen op 8 december het met 3-5 verloren thuisduel tegen Hoogland.

Video registratie met excuses voor het slechte beeldgeluid


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant