Hapse Boys moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Hapse Boys moet noodgedwongen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Foto: Voetbal-shoot.nl/Jeff Meijs

Hapse Boys moet plotsklaps op zoek naar nieuwe trainer

Voetbal 2.037 keer gelezen

HAPS | Hapse Boys moet in allerijl op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Tom van der Wijst (33), pas weken bezig bij de derdeklasser, liet de club afgelopen week weten wegens gezondheidsredenen te moeten stoppen. "Dit is een enorme tegenvaller, zeker zo vlak voor het nieuwe seizoen", zegt voorzitter Corné Tak.

"We hadden Tom maanden geleden na een zorgvuldige procedure aangesteld. De voorbereiding ging ook goed en de spelers waren erg te spreken over zijn aanpak. De mededeling dat hij per direct moest stoppen, kwam voor ons ook als een donderslag bij heldere hemel", vervolgt Tak. "De dokter heeft hem geadviseerd per direct te stoppen met training geven, omdat het in combinatie met zijn werk schijnbaar allemaal te veel werd."

Zoektocht
De zoektocht naar een opvolger voor Van der Wijs is nog niet zo eenvoudig, stelt Tak. "Niet elke trainer past bij deze club en spelersgroep. Bovendien moet een trainer over de juiste papieren (UEFA-B) beschikken. Ik hoop dat we snel iemand vinden, al gaan we zeker niet te gehaast te werk."
De honneurs worden voorlopig waargenomen door Mark Thoonen en Thijs Kemperman. Het duo zit zondag op de bank bij de laatste bekerwedstrijd van Hapse Boys tegen Toxandria.

Belangstellenden voor de vacante functie kunnen zich melden via secretariaat@hapseboys.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant