Romano Bloks, spits van DESO.
Romano Bloks, spits van DESO.

Romano Bloks wil belangrijk zijn voor DESO met doelpunten en assists

Voetbal 2.198 keer gelezen

OSS | DESO sprak vorig seizoen de doelstelling uit om kampioen te worden, maar slaagde daar niet in. Het woord 'kampioenschap' zal nu niet worden uitgesproken, maar feit is wel dat de Osse club ambitieus is in de vijfde klasse B. "Als alle neuzen dezelfde kant op wijzen, kan het weleens een mooi seizoen voor ons worden", aldus spits Romano Bloks.

Bloks verruilde afgelopen zomer het shirt van sv Ruwaard voor dat van DESO. "Ik ben hier heel goed opgevangen en heb het erg naar mijn zin. In het begin was het even wennen voor me, maar ik voel me goed. Ik kende al wat spelers en dat maakt het makkelijker om je aan te passen." Volgens de 20-jarige aanvaller zijn er de nodige verschillen tussen beide Osse clubs. "Ik heb het idee dat het bij DESO veel meer leeft. Als ik bijvoorbeeld op donderdag kijk, dan is er nu iedere week een clubavond. Dat was bij Ruwaard niet zo. Ook is hier wat meer mogelijk. DESO is een kleine club, maar de vrijwilligers hebben echt een hart voor de vereniging."

Goals
Bloks heeft voorin flink wat concurrentie, maar veroverde in de voorbereiding een basisplaats. Zijn doel is duidelijk. "Natuurlijk ben ik blij dat ik van trainers Stan en Henk Vos vertrouwen krijg en ik wil ze dat terugbetalen. Met acht goals in zes wedstrijden ben ik tevreden, maar ik wil die lijn doortrekken in de competitie. Door doelpunten te maken en assists te geven, wil ik belangrijk zijn voor de ploeg. En wie weet wat er dan in de toekomst nog mogelijk is voor me."

Goed seizoen
De Ossenaar leeft voor het maken van doelpunten. Maar hij kijkt verder dan alleen zijn eigen wens. "We willen als spelersgroep DESO positief op de kaart zetten. Er staat een hele sterke selectie. Het is mooi dat goede spelers zoals Agonis Hoti en Desley van Bergen zijn gebleven en met onder andere Jelle van Herpen en Peter van der Wielen zijn er aanwinsten bijgekomen. Het is wel belangrijk dat we positief blijven, ook als het een keer minder gaat. Dan kan het een prachtig seizoen gaan worden. Als we echter de koppies laten hangen, komen we niet verder."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant