Mark Dobbelsteen in zijn verdedigende taak
Mark Dobbelsteen in zijn verdedigende taak Foto: Gerard Beekmans

Zesde punt in acht dagen voor Blauw Geel’38/Jumbo, Sander Egmond man van de wedstrijd

Voetbal 614 keer gelezen

VEGHEL – Blauw Geel’38 behaalde zondagmiddag een klinkende overwinning op het bezoekende Hoogland. De wedstrijd had feitelijk al na 45 minuten beslist moeten zijn, maar de Veghelaren verzuimden weg te lopen van de bezoekers uit Hoogland. Jay van Boxtel zette Blauw Geel’38 met een sublieme volley op voorsprong, De bezoekers hadden aan een misverstand voor rust voldoende om langs de Veghelaren te komen nadat Bas Wobbens gelijk maakte. Na rust gingen bij de gastheren de puntjes op de bekende ‘i’ en liepen met speels gemak naar een 5-1 eindscore.

Niels van Casteren kwam in het duel met Hoogland met een blauwdruk van de opstelling van vorige week in Heemskerk. De blessure boeg is aan het leeglopen op het Prins Willem Alexander Sportpark. Danny Verbakel speelde wel ondanks dat hij gisteren voor de tweede keer vader werd, nu van dochter Sira. Het inspireerde hem schijnbaar bijzonder want de Eerdenaar speelde opnieuw een puike wedstrijd. Blauw Geel’38 startte hoog met veel tempo en vaak één op één situaties. Al na vier minuten konden de Veghelse armen de hoogte in. Een fraaie aanval over links belandde uiteindelijk bij de vrij opkomende rechtsachter Jay van Boxtel. De voormalige speler van Juliana’31 nam de bal pardoes op zijn pantoffel en pofte de strakke volley in de verre hoek, langs de wanhopig vallende keeper Sebastiaan Bruins: 1-0.

Rustsignaal
Hoogland speelde veel de lange bal, maar gevaar leverde het niet echt op. Blauw Geel’38 bleef heersen maar kan zich het verwijt maken dat het de talloze kansen steeds weer wist te verprutsen. Een uitval van Hoogland door Frank Heus die alleen op de Jordy Zielschot afging, werd gestuit door Tom Dekkers. Toch viel de gelijkmaker in het rustsignaal. Linksachter Sjaak Egmond liep weg waar zijn positie niet werd overgenomen waardoor Bas Wobbes fraai kan scoren. De getrouwen en echte kenners waren het eens, dit gaf niet de wedstrijdverhoudingen weer, maar wél de stand die op het scorebord prijkte.

Sander Egmond
Na rust een ongewijzigd team dat snel orde op zaken zette. In de 49e minuut kwam Blauw Geel’38 weer op voorsprong. Een inzet van Ben van den Nieuwenhof belandde uiteindelijk bij Niels Wouters (met sterke aannames) die in een nagenoeg verlaten doel mocht scoren. Hoogland vermande zich, maar de gelijkmaker kwam er niet. In de 60e minuut wisselde Van Casteren Van den Nieuwhof en kwam Jari Koenraat. Het zou de trainer uit Herpen geen windeieren leggen. Twee gave treffers van de voet van Koenraat, werd ook al vader afgelopen week,  gaven hem de metafoor ‘gouden wissel’ Bij Hoogland gingen de kopjes op 45 graden en sloop het moraal uit de ploeg. Invaller Koen van der Zanden was de maker van 1-5 en leek ook de 1-6 te maken, maar de vlag van grensrechter verhinderd dat. Opvallend was het spel van uitblinker Sander Egmond. De ‘box to box’ speler was dominant en vaak het vertrekpunt van veel Veghelse treffers. Een prima zege van Blauw Geel’38 waar het leuke en vaak aantrekkelijk voetbal de foutjes snel naar de achtergrond verdrongen.

Blauw Geel’38/Jumbo: Jordy Zielschot, Jay van Boxtel, Max Verkuijl, Sjaak Egmond, Mark Dobbelsteen, Lars Loermans, Sander Egmond, Niels Wouters (84. Koen van der Zanden), Tom Dekkers, Ben van den Nieuwenhof (62. Jari Koenraat), Danny Verbakel.