De concepttekening.
De concepttekening.

Gezondheidscentrum Ruwaard krijgt duurzaam karakter

  •   keer gelezen

OSS | Na de sloop van het huidige wijkcentrum zal gestart worden met de nieuwbouw van Gezondheidscentrum De Ruwaard, een langgekoesterde wens van de eerstelijns zorgverleners. 

De huisartsenpraktijk Talmastraat, D’n Iemhof en Bredero en Apotheek Hofsteede zien als initiatiefnemers hiermee een wens in vervulling gaan. Naast de praktijken van de initiatiefnemers nemen ook andere zorgverleners hun intrek in het centrum: Beter Thuis Fysiotherapie en Ergotherapie, FysioCentrum Oss, Psychologenpraktijk Oss, diëtiste Ruth en Podotherapie Peeters.

Nieuwe impuls
Met de realisatie kan de reeds bestaande samenwerking een nieuwe impuls krijgen; door nog kortere lijnen zal deze eenvoudiger en intensiever en sneller worden. Het gezondheidscentrum komt te liggen op het kavel dat vrijkomt door de sloop van het huidige wijkcentrum. Deze sloop zal in twee fasen plaatsvinden, waardoor de praktijken die in het huidige centrum zitten op de huidige locatie open kunnen blijven tijdens de bouw. Datzelfde geldt voor de apotheek.
Het gezondheidscentrum is een ontwerp van architectenbureau Homemade uit Vleuten, een bureau met veel ervaring in de gezondheidszorg. De initiatiefnemers hebben gekozen voor een modern, strak gebouw met een duurzaam karakter. De start van de bouw vangt aan in het 2e kwartaal van 2021. De ingebruikname van het pand staat gepland medio 2022.

Meer berichten