Logo kliknieuws.nl/oss
Gina Groenendijk.
Gina Groenendijk.

Osse Gina droomt van doorbraak als zangeres

  •   keer gelezen

OSS | Waar ze van droomt? "Een carrière zoals Davina Michelle", zegt Gina Groenendijk zonder twijfel. De 16-jarige Osse zette vorige week haar eerste stap op muzikaal gebied. Gina startte haar eigen YouTube-kanaal en publiceerde de cover 'Hou Van Jezelf' van Femke Meines.

door Leon Voskamp

Al op 3-jarige leeftijd zong kleine Gina de hele dag door. "Ik zong van alles door elkaar. Van Nederlandstalig tot Engelse liedjes. Beyoncé is mijn favoriete zangeres. Ze heeft een prachtige stem en ik kijk graag naar haar clips. In Nederland is Davina Michelle echt heel goed. Of ik mijn zangtalent van mijn ouders heb gekregen? Nou, bij ons thuis zong er eigenlijk niemand. Maar mijn neef Jeffrey Heesen is wel een voorbeeld voor me."

Onder de indruk
Toen ze onlangs aan de keukentafel bij Jeffrey zat en zong, kreeg hij kippenvel. "Ik ben supertrots op Gina. Ze zong altijd al: op school, tijdens de musical of op feestjes. Toen ik haar bij ons thuis weer hoorde zingen, was ik zo onder de indruk dat ik vroeg of ze verder met met de muziek wilde. Gina wil dat inderdaad graag."

Wegwijs
Heesen is een bekende Nederlandstalige zanger met een groot netwerk. "Als beginnend artiest is het lastig welke stappen je moet zetten. Ik heb Gina een beetje wegwijs gemaakt, dat doe ik graag voor haar. Bijvoorbeeld door te helpen bij het opstarten van het YouTube-kanaal en bij het regelen van de clip. Maar verder alle credits naar Gina, die het gewoon geweldig heeft gedaan."

Covers
Vorige week opende de studente aan het ROC Nijmegen een YouTube-account. Daarna publiceerde ze haar eerste cover. De clip werd opgenomen in haar oude school: Het Hooghuis ZuidWest in Oss. "Ik heb hele leuke reacties gehad. Van vrienden, klasgenoten en familieleden, maar ook van mensen die ik niet ken. Ik krijg meerdere keren de vraag of ik vaker liedjes ga zingen en op YouTube publiceer. Dat is de komende tijd zeker mijn plan. Het lijkt me overigens leuk als mensen met ideeën voor liedjes komen. En als ze tips en tricks hebben, zijn die uiteraard welkom."

Eigen werk
Als meer mensen haar kennen als zangeres, wil ze ook eigen liedjes gaan uitbrengen. Of ze de songtekst zelf gaat schrijven? "Het lijkt me heel mooi om dat met Jeffrey te doen."

Toekomst
Haar grootste wens is om door te breken als zangeres. Om haar stem te verbeteren, volgt ze zangles bij Vocal Center Uden. Daarnaast hoopt ze met hulp van haar neef een aantal stappen in de juiste richting te zetten. Jeffrey: "Als artiest maak ik ontzettend veel mee en ontmoet ik door het hele land heel veel mensen. Ik doe alles met plezier en passie. Dat is het belangrijkst, in waar je ook mee bezig bent. Bij zowel het maken van liedjes als tijdens het optreden, ik ga er helemaal voor. Bij Gina spat het plezier er ook vanaf. Dat is de basis, want als je je fijn voelt, maak je meer kans om iets te bereiken."

Meer berichten