Logo kliknieuws.nl/oss

Drie werksessies in Oss tijdens Nationale Sportweek

  •   keer gelezen

OSS | Het Sport Expertise Centrum (SEC) houdt 3 werksessies in de Nationale Sportweek. De week vindt dit jaar plaats van 18 tot en met 27 september.

Tijdens deze week staat elke dag in het teken van een ander thema. Het SEC haakt hierop in door werksessies te organiseren die aansluiten bij het thema van de dag. Tijdens deze werksessies wordt de verbinding gelegd naar de ambities uit het Osse Sportakkoord. Dinsdag 22 september is er een werksessie 'Inclusief sporten en bewegen'. Samen met bestuurders, trainers en coaches brainstormen deelnemers over de toekomst van het aangepaste sportaanbod op en rondom Sportpark de Rusheuvel.
Woensdag de 23ste is er de werksessie 'Vaardig in Bewegen'. Tijdens deze sessie gaan ze in gesprek met bestuurders en directeuren van het basisonderwijs over het belang van motorisch vaardige kinderen. Donderdag de 24ste gaat het over 'Duurzame Sportinfrastructuur'. Het Nationale Sportakoord is in 2018 gesloten door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport, de Vereniging Sport en Gemeenten en de sportbonden (NOC*NSF). Bij het Osse Sportakkoord zijn ruim 70 organisaties aangesloten.

Meer berichten