FC De Rakt - Cito
video

4H: Zwaarbevochten zege van Cito in spektakelstuk tegen FC de Rakt

Voetbal 1.826 keer gelezen

UDEN | Cito is dé titelkandidaat in de vierde klasse H. Kliksport is benieuwd naar het 'Cito-project' en nam een kijkje bij de eerste competitiewedstrijd tegen FC de Rakt. Een spectaculaire wedstrijd waarin Cito uiteindelijk een zwaarbevochten 2-3 zege boekte.

Wie kijkt naar de opstelling van Cito, kan niet anders dan die ploeg als een belangrijke titelkandidaat zien. Met centraal achterin Angelo Simone en Sofian El Kaddouri, op het middenveld Mustafa Guler en voorin een speler als Ferhat Coskun. Het was de ambitieuze ploeg van trainer Yavuz Demirci die voetballend de betere ploeg was in de eerste helft. Terecht kwam het na 10 minuten op voorsprong. Ferhat Coskun was het eindstation van een goede aanval: 0-1. FC de Rakt was voetballend dan wel wat minder, het was wel de ploeg met de enorme kansen. In de eerste helft werd twee keer de paal geraakt en ook een keer de lat. Bovendien miste captain Bart van Geelkerken een dot van een kans. Daar waar de Udenaren de kansen niet benutte, was het Cito -waar Angelo Simone al vroeg geblesseerd naar de kant ging- dat wel scoorde. Vijf minuten voor rust legde Younesse Ettahouri vanaf de rechterkant de bal perfect op het hoofd van Armin Alibasic. De kopbal van de spits was niet hard, maar was wel onhoudbaar voor doelman Daan Witlox.

Doelpunt Armin Alibasic.

Comeback
Het vertrouwen bij FC de Rakt liep geen deuk op door de 0-2 achterstand. De mannen van trainer Eus Marijnissen besloten vol gas te geven en Cito onder druk te zetten. Met succes, want na 58 minuten was het Thomas Mertens met de 1-2. Tien minuten later viel op prachtige wijze ook de 2-2 van Rens van de Rakt. Cito was geen schim meer van de ploeg in de eerste helft en mocht van geluk spreken dat doelman Eyup Cabael meer schade voorkwam. Aan de andere kant was Alibasic gevaarlijk, maar zijn kopbal ging meters naast.

Gekke slotfase
In de laatste minuten van de wedstrijd gebeurde er van alles. Zo was er de 2-3 van Mustafa Guler die werd gevierd alsof Cito de titel pakte. Maar wat was FC De Rakt vervolgens dichtbij de gelijkmaker. Na een ongelukkige handsbal in het zestienmetergebied wees de scheidsrechter naar de stip. De inzet van Mertens vloog echter via de lat over.

Cito leek kort daarna de 2-4 te maken, maar de goal van Ferhat Coskun werd tot woede van Cito afgekeurd vanwege buitenspel. Al met al was Cito -waar in de slotminuut doelman Cabael geblesseerd raakte- de gelukkige winnaar in een wedstrijd die een mooie reclame was voor het amateurvoetbal.

Basisopstelling FC De Rakt: Daan Witlox, Cas Willems, Jaap van de Rakt, Rik van der Boom, Bart van Geelkerken, Talha Aydin, Jacky van Boxtel, Bart Langenhuijzen, Lars Gevers, Rens van de Rakt en Thomas Mertens.

Basisopstelling Cito: Eyup Cabael, Kaan Cevik, Angelo Simone, Sofian El Kaddouri, Mustafa Ozer, Mustafa Guler, Murat Korkmaz, Fazli Ibis, Younesse Ettahouri, Armin Alibasic en Ferhat Coskun.