Kinderboekenweek.
Kinderboekenweek. Fo

Kinderboekenweek ‘En Toen’ in de bibliotheken

Algemeen 180 keer gelezen

De jaarlijkse Kinderboekenweek met het thema 'Geschiedenis' vindt plaats van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober. Doel van de week is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen.

De Bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein hebben samen met het Stadsarchief Oss speciaal voor de Kinderboekenweek een routeboekje ontwikkeld met bijbehorende plattegrond, waarmee je naar acht verschillende locaties wandelt, historische boekentips krijgt en opdrachten maakt. Als de kinderen op de locatie zijn aangekomen, openen ze de QR-code app op hun telefoon of tablet en scannen de code. Er is vervolgens een filmpje te zien met een fragment dat voorgelezen wordt uit een historisch boek dat bij een van de tien historische tijdvakken hoort. Op elke locatie maken ze daarnaast de opdracht die in het boekje staat. Als alle locaties bezocht zijn, eindigt de wandeling in de Bibliotheek waar nog één opdracht gemaakt moet worden om kans te maken op een mooie prijs.

Opening
Woensdag 30 september heeft de Bibliotheek Oss in samenwerking met het Stadsarchief Oss een feestelijke middag georganiseerd, op een coronaveilige manier. Van 13.30 tot 16.00 uur kan iedereen een historische foto laten maken voor de green screen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant