Anouk Böhmer
Anouk Böhmer

Herpse werkt mee aan expositie internationale kunstenares

Algemeen 653 keer gelezen

HERPEN | Anouk Böhmer (33) uit Herpen keek even vreemd op toen ze in maart een e-mail kreeg vanuit het Witte de With museum uit Rotterdam. Of ze open stond voor een samenwerking voor de nieuwe expositie van Kapwani Kiwanga.

Kiwanga heeft haar werk al op vele plekken over de hele wereld geëxposeerd en heeft belangrijke prijzen in de kunstwereld bemachtigd. Er gingen maanden van onderzoek en testen voorbij, voordat het definitieve ontwerp gerealiseerd kon worden. In de tussentijd was er veelvuldig contact tussen Anouk en Kapwani en vond ze trouw steun bij Wendy van Slagmaat-Bos die namens het museum de gehele expositie coördineerde. Anouk: "Ik voelde me erg vereerd dat ik een mooie bijdrage mocht leveren aan deze expositie, maar had nog nooit in deze vorm en voor zo'n belangrijke opdracht gewerkt. Ik heb veel geleerd van Wendy en ben haar hier erg dankbaar voor."
Bij de expositie zijn twee planten te zien, die volledig met de handen van Anouk en uit papier zijn gemaakt. De pauwenbloem staat centraal in het verhaal dat Kapwani wilt vertellen. En er zijn twee stadia van deze plant te zien. Een stadia aan het begin van het bloeiproces en een die in vol ornaat bloeit. "Dat was het leuke aan deze opdracht, dat er twee stadia gemaakt mochten worden, dat zorgde ook voor de nodige uitdaging voor mezelf." Het werk van Anouk en de expositie van Kapwani Kiwanga is nog tot 14 februari te zien.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant