Gezellig op een terras in het Osse centrum.
Gezellig op een terras in het Osse centrum.

Verruimde terrassen gemeente Oss mogen tot 1 april blijven staan

Algemeen 1.574 keer gelezen

OSS | De horecagelegenheden in de gemeente Oss hoeven komende winter de verruimde terrassen niet af te breken. Het college van B&W laat weten dat de periode wordt verlengd tot 1 april 2021 om gasten zo buiten te kunnen blijven ontvangen.

De uitbreiding in het aantal vierkante meters terras was niet bedoeld om meer stoelen of om meer accommodatie te hebben. Hiermee kunnen ondernemers met behoud van het huidige aantal zitplaatsen ruimte creëren die nodig is om de anderhalve meter afstand te kunnen realiseren en respecteren. Op de terrassen mag geen geluidsapparatuur staan en er mag geen levende muziek ten gehore worden gebracht. Terrassen mogen -tenzij anders afgesproken- na sluitingstijd blijven staan. Voor de extra terrassen wordt geen precario in rekening gebracht.

Overkapping
Ondernemers kunnen een evenementenvergunning aanvragen voor tijdelijke bouwsels en overkappingen tot 1 april 2021. Die aanvraag wordt vervolgens getoetst op brandveiligheid en constructie. Mensen kunnen hierop een bezwaar indienen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant