Logo kliknieuws.nl/oss

80 meter catwalk voor Fashionweekend

  •   keer gelezen

OSS | Het is op 27 september weer koopzondag in Oss en dan staat er uiteraard ook iets leuks op het programma: het is weer tijd voor Fashionweekend Oss. In verband met de coronamaatregelen zal het evenement er deze keer iets anders uitzien dan gewend. "Het is een leuke manier om de nieuwe najaarsmode te presenteren en lokale ondernemers te steunen", aldus Darija van Perlo, eigenaar van evenementenbureau Perlo Producties. 

Het Fashionevent in Oss, dat wordt georganiseerd in samenwerking met het centrummanagement, bestaat normaal gesproken uit meerdere catwalks door de stad. Dat is nu niet mogelijk, omdat de mensenstroom zo niet te coördineren is. Darija: "Ik heb een nieuw plan geschreven waarbij mensen kunnen zitten. Daarom is er nu één lange catwalk van ongeveer 80 meter met 200 stoelen op afstand eromheen, allemaal twee bij twee. De catwalk loopt van de HEMA tot aan de Koning Bodyfashion."

Diversiteit
Er zijn vier shows van een half uur op het Walplein, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. "We hebben een grote diversiteit aan modellen: jong en oud, dik en dun, man en vrouw. We hebben namelijk ook een grote diversiteit aan winkels. De modellen moeten passen bij de winkel. Zo hebben we een model van 6 jaar, maar ook van 75 jaar." Er doen zeventien winkels mee aan het evenement. Er zullen dan ook mode, schoenen, brillen, lingerie, nachtkleding en grote maten gepresenteerd worden.
De Osse modellen lopen op passende muziek, gekozen en gechoreografeerd door balletschool Dimphy. "De modellen lopen twee kanten op de catwalk. Ook dat moet veilig gebeuren. Daarom is er in het midden een soort rotonde", lacht Darija.

Crowdcontrol
Er zullen zes mensen aanwezig zijn om het evenement aan te sturen. Er zijn twee in- en uitgangen met looproutes. Passanten worden dan ook gevraagd om op een stoel te gaan zitten of door te lopen. Ook is er deze editie een ladyspeaker in plaats van een van te voren opgenomen voice-over. "De ladyspeaker kan dan ook inspelen op de situatie en eventueel mensen er op wijzen te zitten of door te lopen."

Meer informatie
Voor meer informatie of om te kijken welke winkels deelnemen, kijk op de Facebookpagina @Ossfashionweek.

Meer berichten