Logo kliknieuws.nl/oss
"Heerlijk dat we weer lekker voor mensen mogen spelen", aldus Clementine.
"Heerlijk dat we weer lekker voor mensen mogen spelen", aldus Clementine.

'Megenaren willen lekker lachen; zeker nu'

  •   keer gelezen

MEGEN | Nadat de voorstellingen in maart moesten worden afgelast, gaat toneelvereniging De Megense Comedie weer optreden. Op zaterdag 24, zondag 25 en zaterdag 31 oktober en zondag 1 november spelen zij de uitvoering 'Wie heeft het nu weer gedaan?'. Het toneelstuk zal plaats vinden in de voormalige Van Gelder Meubelfabriek aan de Houtstraat in Megen.

Mysterie en komedie, dat is wat je te wachten staat in oktober. Een Nederlands echtpaar runt een hotel in Peru, maar daar gaat niet alles goed. Het weekend is helemaal volgeboekt, en er gebeurt van alles, waaronder een moord. "Er gaan veel leuke typetjes op vakantie en er gebeuren dingen die niet door de beugel kunnen. Dit alles wordt op een leuke, luchtige manier verteld, met veel humor. Zo denken de gasten bijvoorbeeld dat Meryl Streep op bezoek komt, maar dan blijkt het Merel Streep, op zijn Nederlands, te zijn. Om te weten hoe het afloopt, zal je moeten komen kijken", vertelt Clementine van Druenen, bestuurslid, grimeur en actief speelster bij De Megense Comedie.

Nieuwe locatie
De voorstellingen vinden plaats op een nieuwe locatie. Clementine: "Op 1 september zijn wij bij elkaar gekomen om te kijken naar de mogelijkheden. Gemeenschapshuis Acropolis, waar wij normaal gesproken spelen, heeft te weinig ruimte. Niet alleen kan er weinig publiek bij, ook het podium is te klein voor de spelers om afstand te houden. Daarom hadden we eerst besloten het niet te doen. Met het bestuur zijn we uiteindelijk op pad gegaan en hebben we de voormalig Meubelfabriek gevonden. Meteen was het enthousiasme terug. Er zijn namelijk een aantal spelers die er volgend jaar niet meer bij zijn. Daarom willen we het stuk heel graag dit jaar nog brengen." Voor de veiligheid zal er een looproute worden uitgezet en kunnen drankjes aan tafel worden besteld. In de zaal zullen twee stoelen zich steeds afwisselen met een tafel om zo de onderlinge afstand te bewaren. Om het voor de spelers op het podium ook makkelijker te maken om zo veel mogelijk afstand te houden, wordt de coronacrisis meegenomen in de voorstelling. "Zonder het te vermelden zal het duidelijk zijn voor de mensen wat er speelt."

Behoefte aan entertainment
De Megense Comedie heeft enkel leden uit Megen en omgeving. Zij weten dat een eventuele uitbraak van het virus in Megen weer roet in het eten kan gooien, net als in maart. "Natuurlijk zit dat in je achterhoofd en zouden we dan weer onnodige kosten maken, maar het zou heel leuk zijn als de voorstellingen door kunnen gaan. Wij zijn er helemaal klaar voor en geloven dat er nu echt weer behoefte is aan een voorstelling. Megenaren willen lekker lachen en niet te veel nadenken. Zeker nu. Alles ligt klaar en wij hopen van ganser harte dat we mogen spelen", sluit Clementine af.

Informatie
Alle voorstellingen beginnen om 20.00 uur. De zaal zal vanaf 19.30 open zijn. Normaal gesproken wordt er op de eerste zaterdagmiddag gefilmd, maar ook daar mag deze keer publiek bij zijn. Deze voorstelling is om 14.30 uur. Mochten er veel kaarten worden verkocht, dan wordt de generale repetitie eventueel ook nog openbaar gemaakt. Voor meer informatie of om kaartjes te kopen, ga naar www.demegensecomedie.nl.

Meer berichten