UDI'19/CSU, hier op archiefbeeld, zegevierde bij Minor.
UDI'19/CSU, hier op archiefbeeld, zegevierde bij Minor. Foto: Bas Delhij

Strijdend UDI’19 trekt winst over de streep in Nuth

Voetbal 423 keer gelezen

NUTH | UDI’19/CSU heeft dankzij een 2-3 overwinning bij RKSV Minor de aansluiting met de subtop in de Hoofdklasse B hervonden. Een ‘compact en gedisciplineerd’ UDI’19 voerde de regie over het duel en had uiteindelijk met een grotere marge kunnen winnen. “We hebben de kansen gehad, maar dat we tot de allerlaatste minuut zijn blijven knokken, stemt me erg tevreden”, keek UDI-coach Lodewijk de Kruif terug.

Het is een bijzonder gegeven. UDI’19 verzamelde in vier wedstrijden zes punten. Twee thuisduels gingen verloren, de beide uitwedstrijden leverden het volle pond op. “We zijn wat anders gaan spelen dan in de laatste weken, toen we achterin te gemakkelijk de doelpunten tegen krijgen. Daardoor kozen we ervoor heel compact te spelen en Minor aan de bal te laten, om vervolgens gevaar te stichten in de omschakeling. Dat pakte goed uit”, concludeerde De Kruif. Zeker voor rust reeg UDI de kansen aaneen. Een vijftal kansen zorgde voor een 0-2 ruststand na doelpunten van Jeroen van Schoonhoven en Ted Heijckman.

‘Dit geeft vertrouwen’
In de tweede helft kwam Minor aanvallend meer in het spel voor, maar echt gevaarlijk werd het niet. Toch kwamen de Zuid-Limburgers een kwartier voor het einde terug in de wedstrijd toen een zondagsschot achter Ralph Voss in het Udense doel viel. “We hadden eerder druk op de bal moeten zetten. Gelukkig zakten we daarna niet in, maar zijn we op zoek gegaan naar een derde goal en die ook snel gevonden.” Na een goede actie op de achterlijn van Raoul Oomen mocht invaller Gijs Toonen -die de geblesseerde Anwar Tuithof al voor rust was komen vervangen- de 1-3 binnen tikken. In de slotminuut profiteerde Minor nog van een individuele fout van Stijn van den Broek (2-3), maar de zege kwam niet meer in gevaar. “In blessuretijd hadden we eigenlijk nog twee of drie keer moeten profiteren van de ruimte die we kregen, zodat het niet billen knijpen was tot de laatste seconde. Maar deze overwinning geeft vertrouwen en de speelwijze biedt ook houvast voor de duels met OJC (11 oktober) en Baronie (18 oktober).”
UDI’19 staat na vier speelronden op een achtste plaats in de Hoofdklasse B met zes punten, drie minder dan nummer twee Halsteren. Komend weekend zijn de Udenaren vrij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant