DOT na hectische eindfase naar overwinning

Sport 156 keer gelezen

OSS | De korfballers van DOT Oss hebben in de vierde speelronde KV Tilburg verslagen.

Bijna traditioneel begon de Ossenaren te mat aan de wedstrijd en keken na 5 minuten al tegen een 3-0 achterstand aan. Op 3-3 sloten ze weer aan maar Tilburg schakelde een tandje hoger en liep uit naar een 8-4 voorsprong. Mara van de Westelaken hield vlak voor rust met 2 treffers voor de 8-5 en 8-6 de Osse hoop levend. Na rust ging het voor beide ploegen aanvallend moeizaam maar gaandeweg de tweede helft kreeg de Osse verdediging meer vat op de Tilburgse aanval en begonnen ze ook beter af te ronden. Routinier Michel Heesbeen schoot de ploegen op 11-11. In de hectische eindfase hield DOT het hoofd koel en bleef geduldig zoeken naar de juiste kansen. Nogmaals Van de Westelaken, Cas Hustermann en Wouter Janssen Venneboer beslisten de wedstrijd: 12-15.