Logo kliknieuws.nl/oss
Nasrdin Dchar. (foto: Daniel J Ashes)
Nasrdin Dchar. (foto: Daniel J Ashes)

Actuele toneelsolo van Nasrdin Dchar in De Lievekamp

  •   keer gelezen

OSS | Nasrdin Dchar is een briljant acteur die de afgelopen seizoenen met regelmaat in Oss heeft gespeeld. Zijn (solo)voorstellingen zijn altijd intrigerend, persoonlijk én indrukwekkend.

Als geen ander weet hij op eigentijdse wijze humor en engagement te combineren. Voor dit seizoen had hij een bijzonder project gepland, maar dat moest -zoals zoveel grote producties- worden teruggetrokken. “Niet spelen, juist nu er zoveel te vertellen en te verwerken is, dat is voor mij geen optie”, aldus Nasrdin. Dus bespeelt hij de komende maanden de theaters met een gloednieuw en actuele voorstelling, getiteld ADEM. Vrijdag 2 oktober staat deze solo op het programma van De Lievekamp.

Verbroedering
Na de succesvoorstellingen DAD en JA slaan Nasrdin Dchar en regisseur Floris van Delft de handen opnieuw ineen. In ADEM gaan ze terug naar de basis: een actuele tekst brengen, voor een klein publiek. Ze stellen zich de vraag: hoe zullen wij ons deze tijd herinneren? De voorstelling is inhoudelijk nog volop in ontwikkeling. Toch zullen twee dominante kwesties van dit jaar de rode draad vormen: racisme en corona. Beide gaan gepaard met veel chaos en emotie. Ze leiden deels tot verbroedering, met het virus of onderdrukking als gemeenschappelijke vijand. Maar ook tot onenigheid en keiharde confrontatie. Hoe verhoud je je daar als individu toe? Wat zal de sociale balans zijn? En hoe gaan we ons deze paradoxale, verhitte tijd herinneren?

Kaartverkoop
ADEM van Nasrdin Dchar wordt vrijdagavond 2 oktober gespeeld in de Grote Zaal van theater De Lievekamp; aanvang 20.15 uur. Tickets à 22,50 euro (excl. ticketfee) zijn verkrijgbaar online verkrijgbaar via www.lievekamp.nl. De voorstelling ADEM heeft geen pauze. (Foto: Daniel J Ashes)

Meer berichten