Logo kliknieuws.nl/oss
<p>Archieffoto: Hans van der Poel&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p>

Archieffoto: Hans van der Poel        

Oerfestival De Maashorst gaat niet door

  •   keer gelezen

MAASHORST | De organisatie van het Oerfestival De Maashorst heeft besloten om het festival niet door te laten gaan in de herfstvakantie.

Door de aangescherpte, landelijke maatregelen vinden zij het op dit moment niet passend en verantwoord om op deze schaal activiteiten te organiseren en promoten. De komende weken beraadt de organisatie zich op een alternatief moment en de manier waarop het Oerfestival vorm kan krijgen.

Creatief
“We hebben ons tot vorige week ingezet om er een mooie festivalweek van te maken. Corona dwong ons tot een aangepast programma, flexibiliteit en creatieve oplossingen bij het organiseren van activiteiten. Veel ondernemers en vrijwilligers hebben zich hier de afgelopen maanden positief voor ingezet. We bedanken hen en hopen dat we weer op ieders enthousiasme mogen rekenen bij de volgende editie van het Oerfestival de Maashorst", aldus Kelly van Lith van Team De Maashorst.

Over het Oerfestival
Het Oerfestival is een verzamelnaam voor allerlei activiteiten in De Maashorst die jaarlijks plaatsvinden in de herfstvakantie. Het is in het leven geroepen om meer mensen de natuur in te krijgen. Zowel nieuwe bezoekers als inwoners. Ondernemers, gebiedspartijen en vrijwilligers zetten zich in om samen het gebied op de kaart te zetten. Door elkaar op te zoeken, ontstaan er soms verrassende nieuwe samenwerkingsverbanden.

Bezoekers
Voorgaande jaren trok het festival meer dan 11.000 bezoekers. Op het hoofdfestival in Herperduin alleen al waren dat er meer dan 6.000. Dit jaar wilde de organisatie zich niet richten op landelijke bezoekers. "We hoopten dat vooral mensen uit de regio kwamen genieten en zich lieten verrassen door het scala aan activiteiten in hun eigen omgeving", aldus de organisaties. Op het programma stonden vier minifestivals, waaronder in Keent. Ook waren er diverse excursies en activiteiten bij ondernemers, zoals de Oercamp van Dunes Games.

Meer berichten