Logo kliknieuws.nl/oss

Dag van de Duurzaamheid op NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek

  •   keer gelezen

OSS | Het is op zaterdag 10 oktober van 12.00 tot 16.00 uur de Dag van de Duurzaamheid. Deze middag kunnen jong en oud bij NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek van alles doen en zien op het gebied van duurzaam leven. Om 13.00 uur onthult wethouder Johan van der Schoot samen met de kinderen de nieuwe Ontdekkast Duurzaamheid.

Met de educatieve Ontdekkast Duurzaamheid kunnen kinderen en hun ouders op een laagdrempelige en speelse manier ontdekken wat De Elzenhoek doet op het terrein en in de gebouwen om het klimaat te verbeteren. Daarnaast inspireert de Ontdekkast met praktische voorbeelden voor thuis mensen om zelf ook duurzamer te leven.
Voor de kinderen is er een workshop waarbij ze hun eigen muziekinstrument maken van recycle-materiaal. Tijdens deze creatieve workshop maken kinderen aan de hand van bouwpakketjes hun eigen muziekinstrument. Er is keuze uit zeven verschillende soorten. Met het bouwpakketje, de uitleg en het gereedschap is het daarna tijd om de handen uit de mouwen te steken.

Aanmelden
Van 12.00 tot 16.00 uur is de boerderij alleen toegankelijk met een entreebewijs. Dat kun je die middag gratis krijgen bij een van de medewerkers bij de poort. Zo wordt ervoor gezorgd dat het niet te druk wordt op het terrein. Zijn de kaarten op, dan moeten bezoekers even wachten totdat er weer een plekje is. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamoss.nl/Dagvandeduurzaamheid

Meer berichten