De spelers van Gassel gingen vooraf op de foto. (Foto: Twitter Gassel)
De spelers van Gassel gingen vooraf op de foto. (Foto: Twitter Gassel)
video

4H: SCMH doet Festilent pijn, eerste winst Herpinia en Juliana Mill, Gassel teleurgesteld

Voetbal 1.494 keer gelezen

Cito is na 4 wedstrijden de enige ploeg zonder puntverlies in de vierde klasse H. De Ossenaren wonnen met 4-3 van SES. Festilent leek ook voor de vierde keer op rij te gaan winnen, maar vlak voor tijd was het SCMH die de gelijkmaker scoorde. In 4H boekte Juliana Mill op bezoek bij Achilles Reek de eerste overwinning van het seizoen: 1-2. Deze uitslag was er ook bij Gassel tegen FC de Rakt.

Festilent - SCMH 1-1
Festilent liep voor het eerst dit seizoen tegen puntverlies aan. De Zeelanders waren op weg naar de vierde overwinning op rij, maar vlak voor tijd zorgde Pieter van der Velden ervoor dat Hidde van Dongen geen matchwinner werd. In de extra tijd was SCMH nog dichtbij de overwinning, maar een vrije trap op de lat en een gemiste rebound voorkwamen een stunt. Festilent-trainer Edwin Peters. “We misten een penalty en nog drie 100 procent kansen in de eerste helft, plus nog drie in de tweede helft. Maar dan staat er 1-1 op het scorebord...”


Cito - SES 4-3
Cito hield de ongeslagen status door SES met 4-3 te verslaan. Trainer Yavuz Demirci van de Ossenaren was kritisch op zijn ploeg. “We verzuimden om zeer mooie aanvallen te bekronen met een doelpunt. Zonde dat het verschil in veldspel niet terug was te zien aan de eindstand. Maar de overwinning was het belangrijkst vandaag en die is binnen.” Hij zag dat Alper Alici (1-0), Murat Korkmaz (2-1), Younesse Ettahouri (3-1) en Armin Alibasic (4-2) scoorden. Korkmaz miste een penalty bij een 3-2 stand. Bij SES waren Ramon Strijbosch, Don Straatman (vrije trap) en Plom Bens trefzeker. Trainer Robert van Mierlo: “Tegen de ervaring en het niveau van Cito-spelers konden we net niet genoeg tegenover zetten. Desondanks biedt deze wedstrijd perspectief voor de komende weken. Complimenten voor de inzet van mijn ploeg en felicitaties voor mijn collega trainer. Het was een faire wedstrijd met verder een prima fluitende scheidsrechter.”


Vorstenbossche Boys - Herpinia 1-3
Herpinia boekte een verdiende overwinning in Vorstenbosch. Het waren de bezoekers die al vroeg op voorsprong kwamen, waarna Kay van de Ven voor de gelijkmaker zorgde. Enkele minuten later was het al 1-1. In de tweede helft liepen de Herpenaren uit naar 1-3. Rowdy Megens (2) en Jelco Danen scoorden, Nik Arts tekende voor twee assists. Herpinia-trainer Maarten Hendriks: “Na twee mindere resultaten een verdiende overwinning. Vorstenbosch is een goed voetballende ploeg. We kregen ze bij vlagen goed onder druk en hebben enkele goede kansen weten te creëren.” Vorstenbossche Boys-trainer Dennis Meier vond dat zijn ploeg terecht verloor. “Dat lag vooral aan onze eigen slordigheid en het gebrek aan goed drukzetten als team. We hebben de goals veel te makkelijk weggegeven in een wedstrijd waarin er amper tempo was. De jongens zaten er vandaag niet in. Voorin is het voor de jongste spelers nog wennen, waardoor we vaak kozen voor de moeilijkste oplossing. Dat komt uiteindelijk wel goed, maar vandaag hebben we te weinig gebracht.”

Gassel - FC de Rakt 1-2
FC de Rakt won voor de tweede week op rij, dit keer bij Gassel: 1-2. Het was de thuisploeg die na zo’n 25 minuten op voorsprong kwam. Cas van Houtum was de doelpuntenmaker, maar de grensrechter stak zijn vlag omhoog vanwege buitenspel. De scheidsrechter keurde de goal echter goed. “Een onterechte beslissing, want hij stond zeker een halve meter buitenspel”, aldus FC de Rakt-trainer Eus Marijnissen. Lang kon Gassel niet genieten van de voorsprong. Een kwartier later bekroonde Jorg Verhoeven een goede aanval met een doelpunt: 1-1. In de tweede helft moesten de gasten al snel verder met tien man. Robin van de Ven haalde een doorgebroken speler onderuit en moest met rood naar de kant. De thuisploeg kreeg ook kansen op de 2-1, maar op het loodzware veld viel die niet. Aan de andere kant viel de treffer wel. En dat gebeurde in de laatste minuut. Rens van de Rakt was het die zijn ploeg drie punten bezorgde, want na de goal werd er niet meer afgetrapt. “Een typische Rens-actie. Die gaat voor iedere bal en toont erg veel inzet. Wij zijn blij met drie punten, maar een gelijkspel was de juiste afspiegeling van de wedstrijd geweest.”

Achilles Reek - Juliana Mill 1-2
Juliana Mill weet weer wat winnen is. De 1-2 overwinning op Achilles Reek was volgens Johan van Osch terecht. De Osse trainer zag dat zijn ploeg al snel op voorsprong kwam door Andy Veld. Justin Jacops maakte er na 17 minuten 0-2 van, terwijl kort daarvoor de thuisploeg de paal en lat had geraakt. Van Osch: “Wij waren de bovenliggende partij en hadden de wedstrijd behoorlijk onder controle. We hadden het veel eerder moeten beslissen, hebben legio kansen om zeep geholpen.” Vlak voor tijd tekende Roy de Haas voor de Reekse eretreffer.

Vierde klasse H:
Festilent - SCMH 1-1
Cito - SES 4-3
Vorstenbossche Boys - Herpinia 1-3
Gassel - FC de Rakt 1-2
Achilles Reek - Juliana Mill 1-2

1. Cito 4-12
2. Festilent 4-10
3. FC de Rakt 4-7
4. SCMH 4-7
5. SJO/SSA VESTA’19 2-6
6. Herpinia 3-5
7. Vorstenbossche Boys 3-4
8. SIOL 2-3
9. SES 4-3
10. Juliana Mill 4-3
11. Gassel 3-1
12. Achilles Reek 4-1
13. Ulysses 1-0
14. NLC’03 2-0

NLC’03 - Herpinia
SIOL - Cito
SCMH - Gassel
Festilent - Achilles Reek
SES - Vorstenbossche Boys
Juliana Mill - SJO/SSA VESTA’19
Ulysses - FC de Rakt

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant