Logo kliknieuws.nl/oss
Winterland Oss gaat dit jaar niet door.
Winterland Oss gaat dit jaar niet door.

Organisatie zet streep door Winterland Oss

  •   keer gelezen

OSS | Ze hielden tijdens de voorbereiding rekening met een mogelijke afgelasting. De organisatie van Winterland Oss was al ver met de plannen voor de veertiende editie, maar heeft een streep door het winterse evenement gezet. “Het was in deze tijd niet meer haalbaar”, aldus Peter Zegers, voorzitter van het Winterland-bestuur.

Vanwege corona was de Eikenboomgaard aangewezen als de nieuwe locatie, omdat daar meer ruimte is dan op de Heuvel. Er zou in een enorme tent een grote overdekte ijsbaan komen met daarlangs kermisattracties en horeca van Jordaans Horeca Bedrijven. Zegers: “We hadden er ontzettend veel zin in. In deze tijd waar bijna niets meer doorgaat, wilden wij de jeugd een leuke tijd met schaatsplezier bezorgen. Het was ook positief voor de centrumondernemers, want Winterland zorgt voor meer dan 25.000 bezoekers in de stad. We voelden dat de gemeente ons goed steunde, want die willen ook graag een veilig en leuk aanbod voor jongeren tot en met 17 jaar.” 

Verantwoordelijkheid
Door de verscherpte coronamaatregelen vindt de organisatie het echter niet meer verantwoord om Winterland door te laten gaan. “We hielden er wel rekening mee dat het kon gaan gebeuren, maar de laatste tijd is het qua aantal besmettingen snel gegaan. Het is jammer dat we dit moeten besluiten, maar we nemen onze verantwoordelijkheid. We merken ook dat vrijwilligers angstig waren en dat verschillende sponsoren er moeite mee hadden om hun naam in deze coronacrisis aan het evenement te verbinden”, aldus bestuursleden Thijs Taal en Hans Schoots. 

Nieuwe editie
Het bestuur gaat nu vanaf januari weer starten met de voorbereiding op eind 2021. “We willen alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun steun. Hopelijk mogen we volgend jaar weer op jullie rekenen.”

Meer berichten