Logo kliknieuws.nl/oss
Zo zou een nieuwe woning eruit komen te zien.
Zo zou een nieuwe woning eruit komen te zien.

Plannen voor 190 nieuwe woningen op de Lithse Ham

  •   keer gelezen

LITH | De eigenaar van de Lithse Ham heeft ambitieuze plannen voor een grootschalige hoogwaardige recreatieve ontwikkeling van het recreatiepark. Zo zijn er plannen voor uitbreiding met 65 drijvende woningen en 125 landwoningen inclusief paalwoningen.

De eigenaar wil het park naar een hoger niveau en segment tillen. Om het park rendabel te houden is uitbreiding van het park nodig (op en rondom de eilanden) en meer aanbod van voorzieningen. De eigenaar wil daarmee een hogere segment aanspreken, waarbij wordt gekeken naar parken in Ouddorp en Dronten. Het huidige bestaande park blijft op middenniveau. Naast de plannen voor nieuwe woningen, nieuwe voorzieningen en kwaliteitsverbetering wil de eigenaar een nieuwe entreeweg. De huidige entree loopt langs een bedrijventerrein en is volgens de initiatiefnemer niet uitnodigend en passend bij een toeristische (natuur) functie.
Het college van B&W neemt het initiatief vanuit een positieve grondhouding in behandeling. Het toont bereidheid om gemeentelijke gronden op een nog nader te onderzoeken manier in te brengen voor deze grootschalige ontwikkeling. De plannen worden ter raadpleging voorgelegd aan de Adviescommissie Ruimte.

Meer berichten