Logo kliknieuws.nl/oss
Carolien Rutjes in de tuin in Macharen.
Carolien Rutjes in de tuin in Macharen.

Halloween Nights Oss naar 2021

  •   keer gelezen

OSS/MACHAREN | Ze noemt het een uniek concept. Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober zou de derde editie van Halloween Nights Oss op het programma staan; een theaterstuk in Halloween-stijl. Vanwege de coronamaatregelen heeft de Osse met Macharense roots de voorstellingen echter verplaatst naar volgend jaar.

Carolien groeide op in Macharen en woont in Oss. Als kind droomde ze ervan om later in het theater te gaan werken. Die droom kwam echter niet uit. Ze koos voor de horeca, maar vanwege gezondheidsproblemen moest ze daarmee stoppen. Drie jaar geleden startte ze met een grimeopleiding. Dit had ook mede te maken met haar passie voor Halloween. “Grime is echt iets anders dan visagie. Daarmee maak je mensen mooier, met grime doe je eigenlijk het tegenovergestelde. Je mag helemaal losgaan met je creaties.” Ze liep stage bij een Halloween-productie in Appeltern en deed dat met veel plezier. Toch kriebelde het bij haar om het zelf beter te doen. Twee jaar geleden startte ze daarom met Halloween Nights Oss. “Als locatie koos ik voor de Geffense Plas. Een bekende plek en bovendien met de bossen een locatie met mogelijkheden. Ik schreef zelf het verhaal, waarin we teruggingen naar het jaar 1800 en de zeven zonden onderzochten. Daaromheen zocht ik allerlei vrijwilligers om me te helpen. Na een succesvolle voorstelling koos ik een jaar later opnieuw voor de Geffense Plas, waar gevangenen ontsnapten en lugubere vondsten werden gedaan.”

Boek staat centraal
Voor dit jaar koos Carolien de achtertuin van haar ouderlijke woning aan de Hoogoordstraat 12 in Macharen uit. Deze locatie gaat dus mee naar volgend jaar. “Een boek staat centraal, maar verder wil ik de bezoekers verrassen.” Ruim dertig mensen helpen mee aan de voorstellingen. “Dat zijn vrienden van mij, vrienden van mijn ouders, maar ook leden van Scouting Ravenstein en Scoutinggroep dr. Saal van Zwanenberg in Oss. Ze vinden het hartstikke leuk om mensen een mooie, maar spannende avond te bezorgen.”

Toekomst
Voor volgend jaar heeft de Osse ook al een ander spannend idee bedacht. “Ik heb plannen voor een evenement in waarschijnlijk het voorjaar. Geen Halloween, maar wel in fear-stijl.”

Meer berichten